15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Abbas davet edilmiştir'

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin Ulusal Yönetim Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas'ın Başkanlığında bir heyetle Arap Birliği Zirvesi marjında bir görüşme yaptığını hatırlatarak, "Sayın Başbakanımız tarafından, heyet Başkanı Sayın Abbas'a genel bir davet yapılmıştır" dedi.

Beki, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Riyad'da Filistin Ulusal Yönetimi (FUY) yetkilileri ile yaptığı temaslarla ilgili basında çeşitli yorumlar yer almaktadır. Filistin'den önümüzdeki günlerde Ankara'ya bir ziyaret olacak mıdır?" şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Sayın Başbakanımız, Filistin Ulusal Yönetim Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas'ın Başkanlığında bir heyetle Arap Ligi zirvesi marjında bir görüşme yapmıştır.

Sayın Başbakanımız, Sayın Abbas Başkanlığındaki heyetle İsrail ve Filistin sorununun çözümüne ilişkin görüş alışverişinde bulunmuş, son gelişmeleri ele almıştır. Bunların çözülmesi barış sürecine katkı yapacaktır.

Sayın Başbakanımız, 15 Şubat 2007 tarihinde İsrail Başbakanı Sayın Olmert ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında da bu hususu açıkça ifade etmişti. Ancak şu aşamada bir ziyaret söz konusu değildir. Bu itibarla dün bazı gazetelerde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır."


aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 16:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?