22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

ABD-Türkiye ilişkileri kötüleşebilir

İngiliz The Financial Times (FT) gazetesi, 1 Mart tezkerenin geçmemesi ve çuval olayı ile kötüleşen Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

Gazete, iki ülke arasındaki anlaşmazlığın Irak ve sözde Ermeni soykırım iddiaları olduğunu kaydetti. Gazete, Türkiye'nin Kuzey Irak'a olası müdahelesinin de Washington'da endişe yarattığını belirtti. Financial Times, uzmanların iki ülke arasındaki anlaşmazlığın ABD'nin İran'ı yanlızlaştırma siyasetini zayıflatabileceği öngörüsünde bulunduğunu kaydetti.

Gazete, Ermeni iddialarına destek verdiği bilinen ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat Partili yeni başkanı Nancy Pelosi'nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmeyerek duruşunu belli ettiğini bildirdi. FT, Beyaz Saray'ında Ermeni iddialarına ilişkin tasarıdan memnun olmadığını belirterek, "Ancak ABD Başkanı George W. Bush'un ne kadar lobi yapacağı net değil." yorumunda bulundu.

Gazete, Amerikalı yetkililerin de Kerkük'e ilişkin referanduma Irak hükümetinin karar vereceğini söylediğini kaydetti. Ankara, Kerkük'te bu yıl yapılması planlanan referandumun ertelenmesini istiyor.
sabah
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?