20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

ABD ziyaretten memnun değil

ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Ankara ziyaretinden memnun olmadığını ifade etti.

ABD başkanlık yarışında "Süper Salı" olarak adlandırılan ve Demokratlar ile Cumhuriyetçiler'in başkanlık adaylarının netleşeceği oylama öncesi düzenlenen bilgilendirme toplantısından sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Ross Wilson, soruları yanıtladı. PKK'nın ağır kayıplar verdiğine değinen büyükelçi, "Operasyonların sonuçlarına dair detaylı bilgiyi sizinle paylaşamam ama altyapıları ağır tahribat gördü. Kuzey Irak'ta da artık eskisi gibi rahat barınamıyorlar" dedi. "PKK ile mücadelede kapsamlı bir strateji izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu; politik, ekonomik ve askeri yönleri olan bir strateji" diyen Wilson, önümüzdeki haftalarda özellikle Avrupa'da PKK'yı çökertmeye yönelik çalışmaların hız kazanacağını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Türkiye ziyaretine ilişkin sorulara ise Wilson, "İran'la ilgili Amerika'nın ne düşündüğü çok iyi biliniyor. Bizce İran, hem Amerika hem Türkiye hem de bölge açısından tehlikelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 20:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?