22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

ABD'den Erdoğan'a PKK Yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ile “Koordinatörlük mekanizması sonuç vermedi. Ciddi adımlar bekliyorduk, olmadı” eleştirisi yankı buldu. ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathy Schalow, Başbakan’ın sözlerini doğrudan yorumlamamakla birlikte “PKK ile mücadeleyi çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Schalow, ANKA’ya yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın Lübnan’a gidişi sırasında uçakta yaptığı açıklamaların resmi metnini görmediği gerekçesiyle yorumlayamayacağını söyledi. Buna karşın Schalow, genel bir değerlendirme yaparak ABD’nin Türkiye’nin PKK ile mücadelesine destek verdiğini vurguladı. Schalow şunları söyledi:

“ABD, Türkiye’nin PKK ile mücadelesini çok ciddiye alıyor. Türkiye’nin terör ile mücadelesinde yardımcı olmayı sürdürüyoruz. General Ralston (ABD’nin PKK ile Mücadele İçin Özel Temsilcisi), Türk ve Iraklı muhatapları ile birlikte çalışmayı sürdürüyor."
ANKA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 18:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.171.xxx Tarih : 3.01.2007 23:30:26
SAYIN BASBAKANIM KOORDINATÖRLÜK ABD VEYA AB ILE OLMIYACAGINI TESTEK YERINE KÖSTEK OLACAKLARINI SADECE ORTA DOGU YU DAGITMAK ICIN OYALAMA TAKTIGI OLDUGUNU IRAK DA KÜRT DEVLETI KURULUNAKATAR ZAMAN KAZANMA ICIN OLDUGUNU BIZ SAHSEN TAHMIN EDEBILIYORUZ VE SONRASI OLASI KÜRT DEVLEDI ILE TÜRKIYEYI BÖLMEYI AMACLIYACAKLAR CÜNKÜ ONLAR BIZIM GÜCLÜ BÜYÜK ÜLKE OLDUGUMUZU KABÜLLENEMIYORLAR CIKARLARINA TERS DÜSÜYOR DEVLET DIS POLITIKASI TAHA KARARLI AKTIF OLMASI SART GIBI DÜSÜNÜYORUM YOKSA BIZIM IYINIYETLI CALISMALARIN SONUC VERECEGINE IHTIMAL TAHI VERMIYORUM GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ ISDEMEZ INSAALLAH BAZI ASYA ÜLKELERINDEKI OYUNLAR BIZLERLE OYNANMAZ SAYGILAR TÜRKIYEM ALMANYADAN SELAMLAR OFLU FAHRI