20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Abdullah Gül: "İddialar iftira"

Cumhuraşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Yüksek Askeri Şura'da ihraç olmamasına ilişkin yapılan yorumların asılsız olduğu ifade edildi ve "sözü edilen haksız iddialar üzüntüyle karşılanmıştır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama:

Bir siyasi parti grup başkanvekilinin Yüksek Askeri Şura kararları ile ilgili olarak yaptığı gerçek dışı yorum ve değerlendirmeler sebebiyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür.

Öncelikle Devlet kurumları arasındaki iyi ilişkilerin, bir siyasi parti temsilcisi tarafından kamu yararı ve hizmet gerekleri göz ardı edilerek eleştirilmesi ve Yüksek Askeri Şuradan ihraç kararı çıkmamasının üzüntüyle karşılanmasının sebebi anlaşılamamıştır.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnameleri imzalama konusunda yerindelik denetimi yapmadığının bilinmesine rağmen, Yüksek Askeri Şura kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmadığı gibi, emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır.

Silahlı Kuvvetlerimizi zan altına sokan bu tür iddialar kamuoyunda yanlış kanaatler oluşmasına yol açmaktadır.

Bu sebeplerle, sözü edilen haksız iddialar üzüntüyle karşılanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 10:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OLCAY GENÇTÜRK TURGUTLU MANİSA IP: 88.251.167.xxx Tarih : 6.08.2008 19:49:01

SAYIN CUMHURBAŞKINIM SİZ CANINIZI SIKMAYIN RAHAT OLUN MİLLETİMİZ GÖZÜNÜ AÇMIŞTIR ARTIK NEYİN NE OLDUĞUNU GÖRMEKTE İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR MİLLET AÇ SEFALET İÇİNDE SİZ ONLARA BAKINIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇOK GÜÇLÜ VE ADALETLİ BİR DEVLET TİR HİÇBİR ZAMAN YAPANIN YANINA KAR KALMIYACAK TIR BU BÖYLE BİLİNE BEN ŞAHSEN MİLLETVEKİLİ MAAŞLARINA BAKAN MAAŞLARINA BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI MAAŞININ ÇOK YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ ZATEN HERŞEY EMRİNİZDE ELİNİZ ALTINDA BİR ELİNİZ YAĞDA BİRELİNİZ BALDA OH NE ALA SİZDE BİRAZ ALLAH KORKUSU VARDIR DEDİK MALESEF YAZIK OYLARIMIZA YAZIK.