27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AB'li vekiller AKP'ye olumlu

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, Türkiye'nin AB üyeliğini savunan Avrupalı milletvekillerinin AK Parti'ye olumlu baktığını söyledi.

Bir grup Türk gazeteci ile bir araya gelen Özdemir, Avrupa Birliği konusunda AK Parti ile konuşacak şeylerin CHP'den çok daha fazla olduğunu belirtti. Hükümetin cesur adımlar attığını, tabu sayılan konuları tartışmaya açtığını anlatan Cem Özdemir, şöyle konuştu: "CHP'nin yaptığı ise hükümeti yavaşlatmak, 'siz hızlısınız, yavaş olun' demek. AP'de Türkiye'nin üyeliğini savunan sağdan sola herkes AK Parti'yi daha olumlu buluyor. Sorunlara çözüm bulacak parti olarak görüyor. AK Parti daha ılımlı ve medeni."

Özdemir, Yeşiller grubuna mensup milletvekillerinin yüzde 90'ının AK Parti'ye destek verdiğini belirtti. AK Parti'nin karşısında laik demokrat bir partinin olmamasının kendisini endişelendirdiğini anlatan Özdemir, yaklaşan seçimleri göstererek "AB bayrağını alıp devam edecek bir parti var mı?" diye sordu. Özdemir, Türkiye'nin AB üyeliğini eleştirenlerin Hıristiyan demokratlarla kol kola olduğunu da kaydetti. Cem Özdemir, Fransa Meclisi'nden geçen Ermeni yasasının Türkiye'nin önüne yeni fırsatlar getirdiğini savundu. Fransa'nın bu yasayla bütük hata yaptığını belirten Özdemir, AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in, alışılmışın dışında tasarının geçmesi ardından Fransa'yı açık biçimde eleştirdiğini hatırlattı. "Bu Türkiye için bir fırsat." diyen Özdemir, "Tren iki ayrı yöne gidiyor. Keşke Meclis 301'i kaldırabilse ve Avrupa'ya 'bakın biz özgürlükleri genişletiyoruz siz ise sınırlandırıyorsunuz' dese." diye konuştu. Özdemir, Fransa'nın Ermeni yasa tasarısı sonrasında ortaya atılan İstanbul'daki yasa dışı Ermenileri sınır dışı etme fikrini ise "Harika bir fikir, Türkiye böylece Avrupa Birliği'yle değil Kuzey Kore'yle birleşir." diyerek eleştirdi.

Bahtiyar Küçük/Zaman
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 05:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?