19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Açığa almaya CHP'den ilk tepki

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Balyoz Darbe Planı sanığı 3 generalin açığa alınmasını 'intikam' olarak değerlendirdi. Anadol, "Bu da sivil darbe. İktidarın zihniyetini ortaya koyan, hak arama özgürlüğünü bir suç gibi algılayan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti zihniyeti" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Anadol ve Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı öncesinde salonda hazırlanan sinevizyondan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında 12 Eylül mağdurlarının mektuplarını okurken ağladığı grup konuşmasında bir bölüm izlettirildi. İbret dolu bir referandum yaşadıklarını ifade eden Anadol, "12 Eylül referandumu bitti, 12 Eylül unutuldu" diye konuştu. CHP olarak bunun peşini bırakmayacaklarını ve kaçtıkları yere kadar

kovalayacaklarını söyleyen Anadol, "Referandum bitti, ses yok, seda yok. Hani AK Parti grubunda ağlayanlar. Hani kürsüde ağlayan Başbakan. Siyaset film çevirmek değildir, tiyatro oynamak değildir. Bunlar acemi tiyatro oyuncusu. Gözyaşlarıyla milleti kandıranlar bunlar" şeklinde konuştu.

Ali Rıza Öztürk'ün 12 Eylül darbesinin yol açtığı mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin bir kanun teklifi verdiğini kaydeden Anadol, verilen bu teklifin Adalet Komisyonu'nda hala gündeme alınmadığını dile getirdi. Şiir okumakla, ağlamakla 12 Eylül'den hesap sorulamayacağını ifade eden Anadol, "12 Eylül darbesinden hesap sormak konusunda samimiyseler Öztürk'ün kanun teklifini gündeme alsınlar" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Öztürk ise, insanların eylemleriyle söylemleri arasında tutarlılık olması gerektiğini belirtti. Başbakan'ın 20 Temmuz'daki grup toplantısında gözyaşı döktüğünü hatırlatan Öztürk, Başbakan'ın ağlamasından 3 gün sonra bazı ölüm cezalarının yerine getirilmesi hakkındaki kanunun yürürlükten kaldırılmasına ilişkin bir kanun teklifi verdiğini söyledi. Bu kanun teklifinin hala Adalet Komisyonu raflarında bekletildiğini dile getiren Öztürk, Komisyon Başkanı'nın bunu öncelikle gündeme

almasını, Başbakan'ın da ağlayacağına bu kanun teklifine destek vermesini istediğini söyledi. Öztürk, "Eğer Başbakan, benim getirdiğim kanun teklifini beğenmiyorsa, 12 Eylül rejimiyle hesaplaşacak bir kanun teklifini kendisini verdirebilir" diye konuştu.

Anadol, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Son YAŞ toplantısında Balyoz soruşturmasında sanık oldukları gerekçesiyle terfi ettirilmeyen 3 generalin açığa alındıklarının hatırlatılması üzerine Anadol, "İntikam. Bu da darbe. Bu da sivil darbe. İktidarın zihniyetini ortaya koyan, hak arama özgürlüğünü bir suç gibi algılayan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti zihniyeti" diye konuştu.

Kurultay konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine Anadol, "Tartışma falan yok. Tüzük açık. Sayın Genel Başkan yetkilidir. İstediği tarihte tüzük hükümlerine göre kurultay toplayabilir. Genel Başkanımızın takdiridir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 13:24:07
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 13:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?