22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Adaylar afiş bastırıyor, otobüs kiralıyor

Siyasi partilerin listeleri açıklamasının ardından seçim yarışına başlayan milletvekili adayları, ses aracı kiralıyor, afiş bastırıyor, aralarında parti amblemli şapka ve bayrakların bulunduğu promosyon ürünler hazırlatıyor. 

Özel sektöre ait firmalardan kiralanan seslendirme veya diğer seçim çalışmalarında kullanılacak özel düzenlenmiş araçların maliyeti 14-35 bin YTL arasında değişiyor.


Araç kiralama konusunda faaliyet gösteren Betur Turizm yetkilileri, milletvekili adaylarına seçim çalışmaları için özel düzenlenmiş edilmiş otobüsler, midibüsler ve binek araçları tahsis ettiklerini ifade ettiler.

Milletvekili adaylarının fotoğraflarının ve parti amblemlerinin bulunduğu baskı folyolarla araçlara giydirme yapıldığı, araçların ses sistemlerinin kaliteli ekipmanla yenilendiği belirtildi.

Siyasi partilerin, listeleri YSK’ya sunmalarının ardından milletvekili adaylarının seçim yarışında öne çıkabilmek için araç kiralayan firmaların, reklam firmalarının kapısını çalmaya başladığını anlatan yetkililer, bu tür çalışmalara milletvekili adaylarının yoğun ilgi gösterdiğine kaydettiler. Şirketin araç parkının boşaldığı, tüm araçların seçim çalışmalarında kullanılmak üzere kiralandığı dile getirildi.

Kiralanan araçta milletvekili adayının uyuması, brifing çalışması veya basın toplantısı yapabilmesi için ortam bulunduğunu anlatan Betur yetkilileri, araçların şoförlerinin de firmalar tarafından görevlendirildiğini anlattılar.

"ŞİMDİDEN ARAÇ İSTEYENLER VAR"

Bazı milletvekili adaylarının "aceleci olduğunu ve şimdiden araç istediği", adayların çoğunlukla araçların üzerindeki ses düzeneklerinin çıkış gücünün artırılması talebinde bulundukları kaydedildi.
Milletvekili adaylarının kiraladıkları araçların kilometre sınırı bulunmadığı, araçların yakıt masraflarının kiralayan tarafından karşılandığı belirtildi.

Yetkililer, otobüs kiralayan milletvekili adaylarının folyo giydirilmesiyle beraber yaklaşık 27 bin bin YTL’yi gözden çıkarmaları gerektiğini, midibüslerin yaklaşık 17 bin, minibüslerin ise 14 bin YTL’ye mal olduğunu aktardılar. Hizmetlerin niteliğinin artırılması isteğinde bulunulması durumunda ise bu rakamın 35 bin YTL’ye kadar çıktığı dile getirildi.

DİĞER HİZMETLER

Seslendirme ve özel araç kiralanması dışındaki hizmetlerin reklam firmaları kanalıyla verildiğini, burada maliyetlerin kurumsal kimlik çalışmaları ve matbaa çalışmaları olarak ikiye ayrıldığı belirtildi.
Yetkililer, çalışmalarda kullanılan malzemelerin kalitesine göre fiyatın değiştiğini, bu nedenle belli bir maliyet çıkarmanın doğru olmayacağını dile getirdiler.
Milletvekili adaylarının seslendirme dışında parti amblemli çeşitli promosyon ürünleri de hazırladıklarını kaydeden yetkililer, bu ürünler arasında broşürler, şapkalar, parti bayrakları bulunduğunu ifade ettiler.

AA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 11:06:53
Güncelleme :9 Haziran 2007 Cumartesi 11:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?