19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Adaylarla cuma namazı

AKP Çankaya adayı Akarcalı ile Genel Merkez binasındaki salona giren Erdoğan, Aytaç Durak’ı eleştirdi. Trabzon adayı olarak Orhan Gümrükçüoğlu’nu resmen açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün 18 ilde daha partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak eski ANAP’lı Mehmet Ali Bilici’yi açıklayan Erdoğan, MHP’ye geçen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı, “Ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek. Hâlâ burayı bırakmamak. Bu nasıl bir hırs, olacak iş değil” sözleriyle eleştirdi.
Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ndeki tören salonuna Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olarak gösterilen eski ANAP’lı Bakan Bülent Akarcalı ile birlikte girdi. Toplantıda eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu da Trabzon belediye başkan adayı olarak açıklandı.

Balaman ısrarı
Bir diğer dikkat çeken aday da Hasan Balaman oldu. AKP’ye açılan kapatma davasında siyasi yasaklı olması talep edilen, aleyhte haber yapan gazetecileri makamında döven ve ihalelelerde usulsüzlük iddialarıyla birçok kez İçişleri Bakanlığı’na şikâyet edilmiş ve yargılanmıştı.




Açıklanan adaylar şunlar:
ADANA: Mehmet Ali Bilici (değişti), AMASYA: Cafer Özdemir, BİNGÖL: Serdar Atalay, BİTLİS: Fehmi Alaydın, ÇANKIRI: İrfan Dinç (mevcut başkan), ERZİNCAN: Yüksel Çakır (değişti), ISPARTA: Hasan Balaman (mevcut başkan), HAKKÂRİ: Şükrü Çallı, KARAMAN: Kamil Uğurlu, KARS: Nevzat Bozkuş (değişti), KASTAMANU: Mustafa Gökhan Gülşen, KIRŞEHİR: Yaşar Bahçeci (değişti), MALATYA: Ahmet Çakır (değişti), OSMANİYE: Suat Önal (değişti), ŞANLIURFA: Mehmet Oymak (değişti), TRABZON: Orhan Gümrükçüoğlu (eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı), YALOVA: Barboras Binicioğlu (mevcut başkan), ZONGULDAK: Secaattin Gonca (mevcut başkan).

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 00:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN ASLAN IP: 81.215.138.xxx Tarih : 18.01.2009 02:15:04

ADAY KAYDIRMA YÖNTEMİNİN CEVABINI HALK EN GÜZEL ŞEKİLDE VERECEKTİR.32 YILDIR ATAŞEHİRLİ OLAN RESMİ BAŞVURUSUNU ATAŞEHİRE YAPAN TUZLA BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ SAYIN ERDEM HANGİ AMAÇ VE NİYETLE ZIPLAMADIK YER BIRAKMADI.ATAŞEHİR BEĞENMEDİ,ÇEKMEKÖY VE SULTANBEYLİ TEŞKİLATI DIŞLADI.BAŞKAN ADAYI OLMAK İÇİN HER YOLU DENEDİ.AYIP AYIP YİYORSA GİT SİVASTAN OL.AMAÇ HİZMETMİŞ.YEMEZLER SAYIN ERDEM.BU YAPTIĞIM KARAKTERLİ BİR İNSANA YAKIŞMAZ.BURADAKİ 20 ADAYA SİZ KERİZSİNİZ, İLÇE TEŞKİLATINA DA .... SINIZ DEMEK İSTİYORSUNUZ.AK PARTİNİN MAKAM VE RANT AŞIKLARINDAN TEMİZLENMESİ ŞART.