22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

ADD'de aidat duyurusu

Köşk seçimi için duyarlı olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) aidat krizi yaşanıyor. Derneğin Türkiye genelindeki toplam 426 şubesinden sadece 64'ünün 2006 yılı aidatlarını ödediği ortaya çıktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığını, fişleme yaptığı ortaya çıkan emekli General Şener Eruygur yapıyor. Genel merkezden şubelere gönderilen yazıda, "426 şubeden sadece 64' ünün aidatlarını ödemesi düşündürücüdür." ifadeleri yer alıyor.
Genel merkezden şubelere gönderilen yazıda, şubelerden sadece yüzde 15'inin aidatlarını ödemesinin 'düşündürücü' olduğu belirtildi. ADD'deki ekonomik sorun uzun süredir aşılamıyor. Bir süre derneğin başkanlığını yapan eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden de üyelere ağır eleştiriler yöneltmişti. Özden, "2 milyonluk aidatını ödemeyen kişi, adam olamaz ki, Atatürkçü olsun! Atatürkçülük rozette kalmış. Lafta kalmış." ifadelerini kullanmıştı. Üyelerden aldığı aidatın 3'te birini genel merkeze göndermesi gereken şubelerin buna uymaması, ADD'nin mevcut yönetimini de zor durumda bıraktı. Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, şubelere bir genelge göndererek aidatların en kısa sürede ödenmesini istedi. Ercan'ın gönderdiği yazıda, "Ekonomik bağımsızlığını kazanamamış hiçbir kurum ve kuruluşun başarılı olması mümkün değildir. Bu düşünceden hareketle 2006 yılında sadece 64 şubenin genel merkez katkı paylarını göndermiş olması oldukça düşündürücüdür. ADD adına gayrimenkul sahibi olan şubelerimizin tapu fotokopilerini, genel merkez katkı paylarını ve takvim borçlarını acilen göndermeleri gerekmektedir." denildi. ADD tüzüğüne göre, derneğe üye olan kişi kayıt esnasında 5, yıllık olarak da 12 YTL aidat ödemek zorunda.

Bu arada ADD'nin Köşk eylemleri için ciddi hazırlıklar yaptığı belirtildi. Bu yıl erkene alınan Cumhuriyet Yürüyüşü'nün tarihi de tartışılıyor. Yürüyüş için 31 Mart (2. Abdülhamid'in tahttan indirildiği ayaklanma tarihi) ve 14 Nisan (cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlamasından iki gün önce) tarihleri üzerinde duruluyor. Genel merkez, Ankara'da yapılacak miting için tüm şubelerine genelge göndererek, "Görkemli bir eylem olabilmesi için, mitinge tüm örgütümüzün yoğun ve etkin katılımı ile diğer kurum ve kuruluşların katılımının sağlanması çok önemlidir." talimatı verdi. Benzer bir eylem 10 Mart tarihinde Isparta'da gerçekleştirilecek. Çok sert bir bildiriyle duyurusu yapılan eylem için 'yeni halifeye geçit yok' sloganı kullanıldı. ADD, İstanbul'da da cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik 'bir el de sen tut' kampanyası başlatıyor. Dernek üyeleri her cumartesi Kadıköy Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde el ele tutuşacak.


Habib Güler /zaman
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 14:48:10
Güncelleme :5 Mart 2007 Pazartesi 14:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?