16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ağar: Anavatan katılmama kararı almış

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kongreye de gidecektim. Ancak bir haber aldım. Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda katılmama kararı çıkmış. O zaman bizi kongreye davet etmenin bir anlamı yok ama her şeye rağmen ben sağ duyunun hakim olacağını ümit etmek istiyorum" dedi.

Ağar, Ankara'dan İstanbul'a gelişinde, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun açıklamalarına ilişkin görüşleri sorulan Ağar, "Bir şey söylemeyeceğim. Kongrenin sonucunu bekliyorum" diye konuştu.

Mehmet Ağar, Mumcu'nun "Bizden onursuzluk isteniyor?" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Bizim üslubumuzda öyle bir şey olabilir mi? Erkan Bey yokken onların iktidarlarında ben yüksek bürokrattım. Hiç öyle bir şey benim aklımın ucundan geçebilir mi?" diye konuştu.

"Teşkilatların kaynaşması nasıl olacak?" sorusuna karşılık, Ağar, "Kongre bitsin onu bekliyorum" diye konuştu.

Ağar, Mumcu'nun "Fedakarlığı biz yapıyoruz" sözlerinin hatırlatılması üzerine de, "Ben öyle laf yarışına girmem. Kongre bitsin. Kongrenin kararını ben ümitle bekliyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni doğmuş 6 aylık çocuk değiliz. Türkiye Cumhuriyetinde herkes herkesi tanır" şeklinde konuştu.

Mehmet Ağar, "Aday tespiti için az bir süre kaldığının" hatırlatılması üzerine de, şöyle konuştu:

"Dünyada her şey için vakit vardır. Bizim bu konuda iyiniyetimizi muhafaza ettiğimiz açıktır. Paravan partiler, şunlar... Bunlar doğru işler değildir. Kademelendirmek doğru bir şey değildir. Doğru Yol Partisi kongresini toplamış, ismi ve amblemini değiştirerek buradaki iyiniyetini, samimiyetini ve arzusunu binlerce üyesiyle beraber ortaya koymuştur. Bu iradenin cevabını da büyük bir samimiyetle beklemektedir. Dolayısıyla hiç kimseyi üzecek bir şey söylemekten uzak dururum. Ben Mehmet Ağar'ım... Beni herkes tanır." 

ÖNCEKİ HABER

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAVATAN 9. Olağan Kongresi'ne bir mesaj gönderdi.

DP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ağar'ın bugün yapılacak "kongre vesilesiyle gönderdiği" mesajı şöyle:

"Varılan mutabakat üzerine, DYP, 27 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği merkez sağda birlik sağlamak ve bunun çatısını oluşturmak amacıyla 'Demokrat Parti' adını almış, merkez sağın tarihi tecrübesi ve mirası istikametinde ülkenin geleceğini kucaklamak amacıyla bir büyük bütünleşmenin yolunu açmıştır.

Sırada Anavatan Partisi'nin kongresini gerçekleştirerek DP ile bütünleşmeyi sağlayacak hayırlı kararı alması vardır.

Bu vesile ile Anavatan Partisi'nin kongresini tebrik eder, milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz."

AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 16:27:17
Güncelleme :2 Haziran 2007 Cumartesi 16:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?