19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ağar: Baydemir'in sözleri saçmalık

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, KP'nin Adalet Komisyonu'na sevk ettiği, "Birden çok evlilik, imam nikâhı gibi suçlara 5 yıl boyunca kamu davası açılmaması"nı öngören tasarıyla ilgili "Allah akıl fikir versin" dedi. 

Ağar, dün sabah Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Adalet Komisyonu'na sevk edilen tasarıyı eleştiren Ağar, "Millet AKP'den, siyasetin yeniden yapılandırılmasını, dokunulmazlıkların sınırlandırılmasını, siyasetin şeffaf hale getirilmesini, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası'nın daha demokratik hale getirilmesini, siyasi partilerde liderlik sultasının kaldırılmasını bekliyor" dedi. 

Kahramanmaraş'a geçen Ağar, Yeni Sanayi Sitesi Camii'nde öğle namazını kıldı. Namaz öncesi soruları yanıtlayan Ağar, Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in AB Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, petrol ve yerel hidroelektrik santrallarının gelirlerinin yerel yönetimlere bırakılmasıyla ilgili sözlerini, "Saçmalık" olarak nitelendirdi.


Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 10:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?