19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Ağar: Türkiye'nin hukuk reformuna ihtiyacı var

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mehmet Ali Ağca`nın tahliyesi konusundaki eleştirilerin, Türkiye`nin çok kapsamlı bir adalet ve hukuk reformuna ihtiyacı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ağar, bu konuda ihtiyacın geçmişten beri olduğunu ancak hükümetin ``3 yıllık altın zamanı`` geride bırakmasına rağmen böyle bir reformu yapmayı beceremediğini söyledi.

Bu reformları Türkiye`nin kendi iç dinamikleriyle yapması gerektiğini belirten Ağar, ``Ağca`nın tahliyesi konusunda Yargıtay incelemesi olacaktır, onu bekleyelim sabırla ondan sonra söyleyeceklerimiz olacaktır. Türkiye, kendi iç dinamikleriyle reform gerçekleştirememenin sıkıntılarını her alanda çekmektedir. Medyanın, Mehmet Ali Ağca`nın tahliyesi konusunda gösterdiği tepkinin, haksız olarak nitelendirilmesi söz konusu değildir. Ağca, dünya çapında popülaritesi ortaya konulmuş olan bir kişidir. Bu nedenle medyanın, her konuda olduğu gibi bu konuda da olayı kendi bakış açısına göre yorumlaması doğaldır`` dedi.

Konuşmasında, kuş gribine de değinen Ağar, konun ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtti. Ağar, ``Bir tavuğu, eşinden ve çocuğundan değerli gören anlayış kimseyi güldürmesin, oturup ağlanması lazım. Türkiye`de insanlar bu hale düşmüşse bunun sorumluları, bundan mizah filan çıkaramaz. Oturup hüngür hüngür ağlarlar, bu insanların hayatlarını nasıl sürdüreceklerinin tedbirlerini alırlar. Gerekiyorsa milyonlarca itlaf da yapılacaktır. Bazı AB ülkeleri 10-15 milyon itlaf yapmıştır. Türkiye, bu sektörü yeniden ayağa kaldıracak dinamiğe sahiptir. Önemli olan bu zor dönemi, sektörün yıkılmadan atlatmasıdır`` diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 14:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?