22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ağar mal varlığını açıkladı

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''(DP'nin barajı aşamaması) asla ve kata söz konusu değil. Bunu hep beraber göreceğiz'' dedi.

Uğur Dündar'ın sunduğu ''Seçim Arenası'' programında canlı yayına katılan Ağar, ANAVATAN ile yaşadıkları birleşme sürecinin başarısızlığa uğramasını ''çöküntü'' olarak görmediğini, daha farklı bir boyutta görmek istediğini söyledi.

''Süreç tabii mecrası içinde yürürken siyasetin bazı meseleleri nedeniyle bunların yaşandığını'' ifade eden Ağar, ''Yarım kalan yolculuklar mutlaka tamama erecektir. Şartlar bugün böyle gelişti, olumsuz gelişti. Ama, ben kimseyi rencide etmemenin gayreti içindeyim'' diye konuştu.

''Bunlar yaşandı, bunlar da bir tecrübe siyasette. Bu merhale de bugün geride kalmıştır'' diyen Ağar, şunları kaydetti: ''Biz, merkez sağın, güçlü, büyük partisiyiz. Bizim ittifak arayışına ihtiyacımız yok. Biz herkesle beraber olma arzusu içinde olduk. Bizimle görüşmek isteyen, bizimle yürümek isteyen herkese kapımız, gönlümüz açık olur. Bunlar gelip geçmiştir, gelip geçecektir de... Sonuç olarak, iyi niyeti muhafaza etmek lazım. Geçmişe dönük, geçmişin sıkıntılarından tecrübe geliştirmek lazım. Gelecekte bu yolculuk devam ettiğinde daha hatasız bir kulvarın içinde gitmek doğru bir iş olur.''

MESUT YILMAZ'IN ADAYLIĞI

Mehmet Ağar, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın adaylığıyla ilgili yaşanan sıkıntıların hatırlatılması üzerine de, ''Bunlar artık çok geride kaldı, benim için çok önemi olan meseleler değil'' dedi. Ağar, ''Erkan Mumcu, kendilerine umut bağlayanlarda yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle özür diledi, 'Sayın Ağar'ın da toplumdan özür dileme borcu var' dedi. Siz kabul ediyor musunuz?'' sorusuna, ''Benim öyle bir borcum yok. Kaybettiğimiz zamandan dolayı milletle beraber paylaşacağımız başka şeyler vardı, ondan belki bir zaman kaybımız oldu'' karşılığını verdi. Ağar, milletin içinden geldiğini ve milletine karşı bir hatasının olmadığını söyledi. Ağar, mal varlığıyla ilgili de Ankara'da bir evi, İzmir'de bir yazlığı ve yaklaşık olarak 25 bin YTL parasının bulunduğunu bildirdi.

''DÜZ OVADA SİYASET''

Mehmet Ağar, ''düz ovada siyaset yapsınlar'' şeklindeki sözünün ''af'' olarak anlaşıldığı yönündeki tartışmalarla ilgili olarak da ''Bu fenalığı yapan, bu alçaklığı yapan, yaptırana affımız söz konusu olabilir mi? Demokratik bir ülkede her suçun cezası olacak. Bundan hiç bir şekilde kurtuluş yok. Benim bütün meselem düzden dağa adam çıkması'' dedi. Devletin şefkatli, okşayan elinin her zaman insanının yanında olduğunu vurgulayan Ağar, ''Toprak bizim, ülke bizim. Hepimiz biraradayız, macerayı yukarılarda, dağlarda aramaya gerek yok. Şehirde, normal hayatın içinde olun. Kiminiz işçi, kiminiz çiftçi, kiminiz okuyan'' diye konuştu.

GENÇ PARTİ

Ağar, bugün bazı basın organlarında Genç Parti ile ittifak arayışında olduklarına yönelik yer alan haberlerin anımsatılması üzerine de ''Benim bir tek ittifakım vardır, milletle... Milletin dışında da hiç kimseyle de ittifak yapmam'' dedi. Genç Parti ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını kaydeden Mehmet Ağar, ''Böyle bir şey söz konusu bile değil. Yani hiç bir görüşmem, aramam olmadı. Böyle bir şey söz konusu değilken ayıp derler adama. Kimseyle bir ittifak arayışımız yok. Tamamen balon. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok'' diye konuştu.

Ağar, partisinin seçimlerde barajı aşamama ihtimaliyle ilgili soruya ''Asla ve kata söz konusu değil. Bunu hep beraber göreceğiz'' karşılığını verdi. Ağar, DP'nin barajı aşamaması halinde ne yapacağının sorulması üzerine de ''Sokağa çıkmam, yani ne yapayım? Genel Başkanlık benim babamın tapulu malı değil. Bana bunu millet verdi. Milletin dışında hiç bir güç onun sonucunu tayin edemez'' dedi.
a.a
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 00:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?