15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ağar yorgun ve üzgündü

DP Lideri Mehmet Ağar, Aydın'da katıldığı iftar yemeğinde gazetecilerin tüm sorularını yanıtsız bıraktı.

Demokrat Parti'de (DP) olağan üstü kongre hazırlıkları hızlandı. Kongre öncesi tüzük değişikliği için çalışmalar yürüten DP Tüzük Komisyonu ilk toplantısını Merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Aydın'da yaptı.

Tüzük komisyonu toplantılarına katılmayan DP Lideri Mehmet Ağar, akşam verilen iftar yemeğine katıldı.

Aydın'ın Köşk ilçesi yakınlarında bulunan Uğur Restoran'da gerçekleşen DP'nin Tüzük Komisyonu toplantısı DP Genel İdare Kurulu üyesi Cevher Cevheri başkanlığında yapıldı. Komisyon toplantısına basın mensupları davetli olmasına rağmen toplantıda bazı partililerin son yaşanan olaylar nedeniyle sert eleştiri yapmaları üzerine basın mensupları toplantıya alınmadılar.

İftar yemeğine katılacak olan DP lideri Mehmet Ağar gelene kadar restoran önünde bekleyen basın mensupları iftar yemeğinden sonra Mehmet Ağar'a yönelttikleri sorunların cevaplarını alamadılar.

Saat 18.00 sıralarında Aydın'a gelen DP lideri Mehmet Ağar iftara kadar olan bölümde Tüzük Komisyonu toplantısına katılmak yerine Aydın'daki bir otelde dinlendi.

Partililerle tek tek tokalaşmanın ardından iftar sofrasına geçen Ağar, akşam ezanının okunmasıyla partililerle birlikte dua edip iftarını açtı. İftar yemeğinin ardından İzmir, Muğla, Aydın ve Denizli parti teşkilatlarıyla basına kapalı ayrı ayrı kısa görüşmeler yapan Mehmet Ağar, basın mensuplarının soru sormak istemesi üzerine soruları cevaplandıramayacağını ve bir beyanatının da olmadığını söyledi. Kameralara konuşmamaya özen gösteren DP lideri Ağar tüm sorulara kaçamak cevaplar verdi.

DP'nin seçim öncesi ilk mitingini Aydın'da yaptığı ve Tüzük Komisyonu toplantısının ilkinin Aydın'da yapıldığı hatırlatılan Ağar, "Arkadaşlar tüzük toplantısı yaptılar. Ben sadece Ramazan sohbeti için buradayım. Bir birimizi özlemiştik hal hatır sorduk" dedi. Basın mensuplarının Mehmet Ağar'a 'Yorgun görünüyorsunuz' demesi üzerine Ağar, "Gayet iyiyim Ramazan yorgunluğudur" şeklinde cevap verdi. Ağar, ayrıca 17-18 Kasım 2007 tarihinde Ankara'da düzenlenecek olağanüstü büyük kongre ilgili sorulara "Daha o güne çok var" diyerek basın mensuplarının tüm sorularına cevapsız bıraktı

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 22:39:30
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 22:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?