15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Ağar'dan sağda birleşmeye yeşil ışık

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "cumhurbaşkanlığı seçiminde ANAVATAN'la ortak bir karara vardıklarını" sözlerinin anımsatılarark, 'Somut olarak bu nedir?' sorusuna, 'İstişarelerimiz devam edecek. Müşterek tavır içinde olacağız' karşılığını verdi.'Bu, Anavatan Partisi ile birleşmeyi de kapsayacak bir şeyin ilk adımı mı' sorusuna Ağar, 'Şimdi meseleyi kelimeler çerçevesinde hapsetmek doğru bir şey değildi' dedi. Ağar, 'Bu başlangıçtan hayırlı bir sonuç çıkar mı derseniz, çıkabilir' dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük Anavatan Partisi ile istişareden 'hayırlı bir sonuç' çıkarabileceğini söyledi. 

Ağar, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la görüşmesi sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimi ve ANAVATAN'la bütünleşme konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1980'le birlikte Türk siyasetinde başlayan parçalanma ve dağılmayı milletin talepleri nezdinde bütünleşmelere doğru taşımanın merkez sağın geleneksel çizgisi olan DYP ve genel başkanı olarak kendisinin misyonu çerçevesi içerisinde olması lazım geldiğini işaret etti.
'ÇATI DYP Mİ' SORUSUNDA DETAYA GİRMEDİ
Ağar, 'Bu başlangıçtan hayırlı bir sonuç çıkar mı derseniz, çıkabilir' dedi.
Anavatan Partisi'nden Demokrat Parti çatısı altında birleşme teklifi geldiği iddialarına Ağar, 'Hayır, o tür bir konuşma söz konusu olmadı. Sadece bu sürece ilişkin beraber ve müşterek davranma arzusunda mutabık kalınmıştır' dedi.
Ağar, 'Daha önce birleşme için adres olarak DYP'yi gösteriyordunuz. Çatı DYP mi olacak' sorusuna 'Bu konularda ne kadar detaya girerseniz olmaması için elden gelen gayreti sarf etmiş olursunuz. Bunlar özelde paylaşılması lazım gelen işlerdir' demekle yetindi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katalizör rolünün olup olmayacağı sorusuna 'hayır' yanıtını veren Ağar, Türkiye'de herkesin bu konuda olumlu görüşü olduğunu söyledi. Ağar, Demirel'in herhangi bir girişiminin olmadığını belirtirken, 'Görünen o dur ki beyanlarından anlaşılan siyasetin yeni bütünleşmeler arzu ettiğidir. Mesele budur. Mesele çok tazedir. Mesele, Türkiye'nin önemli bir meselesi içerisinde tavır beraberliği konusunda bir mutabakat sağlanmasıdır. Bunu ifade ediyorum ben' dedi.
Ağar, bir soru üzerine Erdoğan'a cumhurbaşkanı olup olmayacağını sormadığını anlatırken, 'Hayır sormadım' yanıtını verdi. Erdoğan'la meselenin temel prensipleri üzerinde konuştuklarını belirten Ağar, 'Demokrasiyi hukuku desteklemek bizim görevimizdir. Kayıtsız şartsız iktidarı desteklemek bizim görevimiz değildir' dedi.
OYLAMADA HERKES KENDİ KARARINI KENDİ VERİR
Ağar, ortada aday olmadığını, oylamaya katılıp katılmama için peşin hükümlü olunması gerektiğini vurguladı.
Ağar, oylamaya katılıp katılmama kararını ANAVATAN'la birlikte alıp almayacakları sorusuna 'Sonuç olarak istişare mekanizması dedim. Sonuç olarak istişare edilir, herkes kendi kararını alır' dedi.
Erdoğan'a CHP ile görüşmesini faydalı bulduklarını belirten Ağar, 'Böyle bir görüşme olursa tüm parlamento zemininde bir uzlaşma ortaya çıkarsa bundan sonra bir zarar gelmez, faydası olur diye bunu ifade ettim' derken, 'Genel Kurul'a girip girmeme kararını 4 kişi ile mi 24 kişi ile mi alacaksınız' sorusuna 'Benim partimin belirleyici organı Genel İdare Kurulu ve diğer 3 milletvekili arkadaşımdır. GİK'de alacağım' diye yanıtladı.
ERDOĞAN'A ADAYLIK MESAJI
Ağar, 'Erdoğan'ın aday olmasına ilişkin parti olarak bir rezerviniz var mı sorusuna' şu yanıtı verdi:
'Şartlara sahip olan herkes aday olabilir. Aday gösterilebilir. Ancak aday olmak durumunda olan herkes, özellikle sorumlu makamlarda olan herkes bir değerlendirme yapması lazım. Türkiye'nin geleceği açısından bu karar neye tekabül eder? Hepimizin meselesi Türkiye'nin geleceğinin huzurlu olmasıdır, büyük ve güçlü olmasıdır. Burada bir yanlış olduğunu düşünen varsa bu yanlışı düzeltecek gücün de millet olduğunu unutmayacağız. Millet her şeyin sandıkta doğru kararını veriyor.
anka
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 20:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?