27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ağzından çıkanı kulağı duymuyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Iğdır milletvekili Pervin Buldan, partisinin Kars'ın Kağızman ilçesindeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın bugün miting için Diyarbakır'a gideceğini hatırlatarak, "Biz inanıyoruz ki, Diyarbakır halkı Sayın Başbakan'ı Diyarbakır'a sokmayacaktır" dedi.
DTP Iğdır milletvekili Pervin Buldan; DTP Kars İl Başkanı Veli Müyken, Sarıkamış İlçe Başkanı Hakan Çılgınlı, Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Hüseyin Altun, Kağızman Belediye Başkan Adayı Nedim Taş ve partililerin katıldığı açılışta bir konuşma yaptı.

Buldan, ilk olarak Kürtçe yayın yapan TRT 6 televizyonunu eleştirerek, "Başbakan bir de TRT 6 şovu yaptı. TRT 6'yı açarak Kürt halkına kendi dilinde hakaret etmenin yollarını açtı. Ama biz bu konuda da AK Parti hükümetinin samimi olmadığı kanısındayız. AK Parti hükümeti TRT 6 konusunda gerçekten samimi ise 'El Rakip Marşı'nı TRT 6'da yayınlar. 'El Rakip Marşı'nın çalınmadığı bir Kürtçe kanal bizim kanalımız değildir. Böyle bir kanla bizlere hitap etmez" dedi.

Başbakan'ın Diyarbakır mitingine de değinen Buldan, "10 yıldır Sayın Öcalan İmralı'da tecrit içerisinde tecridi yaşadı. Bu nedenle insanlarımız sokaklara döküldü. Bunu protesto etmek için halkımız demokratik tepkilerini ortaya koydu. Ama Başbakan tam da seçim öncesi bu insanların üzerine giderek kadın demeden, çocuk demeden, 'Gereken ne varsa yapılacak' diyerek kadınlarımızı ve çocuklarımız coplattı. Ve Başbakan bu cumartesi Diyarbakır'a gitmeye hazırlanıyor. Biz inanıyoruz ki Diyarbakır halkı Sayın Başbakan'ı Diyarbakır'a sokmayacaktır" diye konuştu.
Buldan ayrıca, Kürt köylerine hizmet götürülmediği iddiasında da bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 10:20:34
Güncelleme :22 Şubat 2009 Pazar 10:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?