25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ahmet Özal'ın mesajı kime?

DP Genel Başkan Yardımcısı ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, DP Olağan Kongresinde genel başkan adaylığı için 2 şart koydu: "Hüsamettin Cindoruk ya da Tansu Çiller varsa ben yokum."

Ahmet Özal, DP’de henüz tam tarihinin belirlenememesi ve mevcut Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’un son GİK toplantısını terk etmesiyle de açığa çıkan "kongre" gerginliğini değerlendirdi. ‘Cindoruk, kongre istemiyor’ şeklindeki yorumların doğru olmadığına inandığını söyleyen Özal, "Bunu teşkilata pompalayanlar var. Ama ben Sayın Cindoruk’un bu kadar yıllık siyasi hayatında hiç yalan söylediğini görmedim. ‘Bu kongre yapılacaktır’ dedi, yapılacaktır. Önemli olan kongrenin, seçimlerin yaklaşması bakımından Aralık’ın 2. haftasını geçmemesidir. İl ve İlçe kongreleri de Aralık’a kadar bitiyor. Ben Sayın Genel Başkanın, pompalandığı gibi, kongreyi istemediğini, yapmayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

ÖZAL: KESİCİ İLE YARIŞIRIM
DP Olağan Kongresi’nde ’Genel Başkan Adayı’ olacağını açıklayan Özal, ancak bunu iki şarta bağladı. Cindoruk’un yeniden aday olacağını düşünmediğini, bu nedenle kendisinin genel başkanlık koltuğuna talip olduğunu söyleyen Özal, "Sayın Cindoruk yeniden aday olursa, ben yokum" diye konuştu. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in adaylığı söz konusu olduğunda da geri çekileceğini ifade eden Özal, "İkiye ayırdım olayı" diye konuştu.

Özal, CHP’den istifa eden İlhan Kesici’nin adaylığında ise kongrenin demokratik bir yarış olacağını ifade ederek, Kesici ile yarışacağını kaydetti.

 

anka
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 11:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?