16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ahmet Türk, Mardin'den aday

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin İl Seçim Kurulu'na bağımsız milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Türk, “Savunacağımız kitle sadece Kürt halkı değil, tüm halkları savunacağız” dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Mardin'den bağımsız milletvekiliği adaylığı için Emine Ayna ile bugün İl Seçim Kurulu'na resmen başvurdu. Yaklaşık 50 kişi eşliğinde İl Seçim Kurulu binasına gelen Türk, geçen dönemlerde yüzde 10 barajı nedeniyle Meclis'e giremediklerini, o yüzden 22 Temmuz'daki Genel Seçim'e bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını söyledi. Ahmet Türk, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra da şunları söyledi:

“Savunacağımız kitle, sadece Kürt halkı değil, tüm halkları savunacağız. Büyük bedel ödedik ama seçimlerdeki yüzde 10 barajını aşamadık. Bu seçimlerde ise çeşitli projelerle kendimizi hazırlayıp bağımsız olarak girme kararı aldık. Biz bu projeyle Kürt halkının yanında olduğumuz gibi, tüm halkımızın yanında yer alacağız. Ülkenin çok sorunları vardır, biz projelerle bunların üstesinden geleceğiz.”


ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 14:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?