16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ak Parti Anayasası yapmıyoruz!

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Biz Ak Parti'nin değil, Türkiye'nin Anayasası'nı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz AK Parti anayasası yapmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasını yapmak için bu yola koyulduk'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, hiç aceleye getirmeden, yeterince tartıştıktan sora yeni Anayasa taslağının olgunlaştırılarak TBMM'ye yeni bir Anayasa teklifi olarak sevk edileceğini bildirdi.
''Şu anda öyle bir şey yok. Meclis'e AK Parti böyle bir tasarıyı göndermiş değil. Kendi içinde böyle böyle bir hazırlık yapıyor'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu hazırlığı kalkıp çok faklı beyanlarla farklı yerlere çekmek, asıl yanlış olan budur. Şu anda biz öğretim üyelerimizin hazırlığı üzerinden yapılan tartışmaları da yine olumlu gelişmeler olarak görüyoruz. Ben yaklaşımın şeklini yanlış bulduğumu ifade etmek istiyorum. İstiyoruz ki; burada herkes bir katkıda bulunsun. Katkıda bulunması gerekenler, daha önlerine böyle bir metin gelmeden kalkıp ta top ateşine tutmaları, burası tabi tabii ilginçtir. Yeni Anayasamızın en geniş uzlaşmayla ortaya çıkmasını ben de şüphesiz ki herkes gibi arzu ediyorum. Aynı şekilde partimizin ilgili kurulları aynı şekilde arzu ediyorlar ve bu niyetle yola çıkmış bulunuyoruz. Biz, AK Parti Anayasası yapmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasını yapmak için bu yola koyulduk.

Bununla beraber tabi ki erken başlayan bu tartışmaları, manipülatif olduğu, daha ilk taslak ortaya çıkmadan, yeni Anayasa çalışmalarını mahkum etmeye, adeta doğmadan boğmaya yöneldiği için aynı zamanda da mahsurlubuluyorum.

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cafer iseri IP: 88.250.200.xxx Tarih : 19.09.2007 16:41:01

sonuna kadar desteklıyorum sayın basbakanımı. bız turkler onyargımızdan dolayı ılerleyemıyoruz daha hıc bırsey ortada yokken mıllet vay su oldu vay bu oldu dıye meydana cıkıyor. sakın olalım be kardesım. bızı bıtırırse onyargılarımız bıtırır baska bırsey degıl. herkes bu anayasada tavrını neyın ne olacagını soylesın ama ortada hol yok yumurta yok kımse heyecana kapılmasın daha zamanı var. Turkıye Cumhurıyetı saglam temellere oturmustur ve Ataturk'un gosterdıgı yolda yurumektedır.Tesekkurler