30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ak Parti'den ilk açıklama

Kapatnma davasıyla ilgili ilk açıklamayı Genel Başkan Yardımcı Fırat yaptı

Bu başvurunun hedefi Türk demokrasisi ve milleti iradesidir. Bir defa daha demokrasimiz tartışmalı hale gelmiştir.

Türkiye'ye,demokrasimizin bütün kazanımlarına ve yüksek menfaaetlerine, dünyadaki itibarımıza yapılacak en büyük haksızlık budur.

Türkiye'yi düşünmek sadece AKP'nin görevi değildir. Bütün kurumlar ülke menfaatleri konusunda zorunlulukla hareket etmek zorundadır. Güven ve istikrar ortamını bozanlar tarih önünde bnunun vebalini taşıyacaklarını bilmelidirler. Milletimize tam bir kararlılıkla sesleniyoruz: Müsterih olunuz, biz Ak Parti olarak 22 Temmuz'da verdiğiniz görevi layıki ile yapıyoruz.

Bu vaşvuru AB ile katılım müzakarelerine başlamış. Türkiye bu çağda böyle bir tartışmanın içine çekilmeye mahkum edilmeye layık değildir. İçerde ve dışarda böyle hassas bir zamanda Türkiye'yi zaafa uğratmanın Türkiye'ye neler kaybettireceğini iyi hesap etmek zorundadırlar. Siyaset kurmunu ve demokrasiyi zaafe uğratma girişimlerine karşı mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdürecektir.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 21:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.231.161.xxx Tarih : 15.03.2008 22:55:42

İlginç olan hep % 47 nin iradesinden bahsediliyor,ya %53 ün iradesi ne olacak?5 yıldır her kurumu ele geçirme operasyonları yapıyorsunuz,Atatürkçü kadroları istifalara,görevden almalara zorladınız,cemaatler at koşturuyor,üniversitelerin kapılarına dayandınız işgal saikiyle hareket ediyorsunuz,agresif davranarak bütün kurumları kişileri yok sayıyorsunuz ve bu irade olmuyor,yasalara aykırı fiileriniz olunca yargı görevini yapmak için harekete geçiyor bu sefer siyasal iradeden bahsediyorsunu,ya benim iradem ne oldu,ben sizin uygulamalarınıza karşıyım beni dinlediniz mi hiç,hayır.Biz ezici çoğunlukla iktidar olduk hırsıyla hareket ettiniz,gözünüz kimseyi görmedi,birden hukuk önünüze dikildi ha o zaman siyasal iradeden çokça bahseder oldunuz.Sizinkine siyaset biliminde ne derler bilir misiniz;Polis devleti ve kanun devleti.Ben yaptım oldu mantığı,en doğrusunu ben bilirim,sandalye çoğunluğum var ve istediğim yasayı çıkarırım mantığı sonunda kanun devletine götürür,oysa biz isterdik ki Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devleti olarak kalsın.Hukuk Devleti ve Kanun Devleti çok farklı deyimlerdir ve bunun ayırdına iyi varmak gerekir.