28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Akdağ: Yöneticileri seçmek, en tabii hakkımızdır

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hizmet verdikleri hastanelerde yönetici pozisyondaki kişileri seçmenin en doğal hakları olduğunu belirterek, ``Bu kişilerin, AK Parti ile uzaktan yakından ilgisi yoktur`` dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, sözlü soru önergelerini yanıtlayan Akdağ, atadıkları klinik şef ve şef yardımcılarının, YÖK tarafından unvanları verilen değerli bilimadamları olduğunu söyledi. Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: ``O kadar enteresan şeyler duyduk ki; AK Parti Hükümeti, Sağlık Bakanlığı`nda kadrolaşma yapıyormuş. Demek ki, bizden önce bu değerli bilimadamlarını üniversitelere alıp, öğretim üyesi yapan rektörler kadrolaşma yapmış. Böyle mi diyeceğiz, bunu diyemeyiz.

Ne bu çatı altında, ne de başka yerde, hiç kimse bu değerli arkadaşlarımızı bir şekilde kategorize edemez, bunların hiçbirinin, AK Parti ile AK Parti`nin siyasetiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunlar değerli bilimadamları ve hekimlerimizdir, dün üniversitelerimizde, bugün Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet edecekler.``

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 18:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Delican IP: 84.4.79.xxx Tarih : 18.01.2006 19:26:35
Haydi, kolay gelsin! Sona yaklasiyorsunuz. Laik Cumhuriyetimizin tum direklerini nerdeyse devirdiniz.