22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Akif Beki'ye Gül'den fırça

Cumhurbaşkanlığı adaylığı netlik kazanmayan Gül, bu konuda basında çıkan haberler için Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'ye, "Çıkan yazılar rezalet, neden müdahale etmiyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığının devam ettiği mesajını vermesine karşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı resmen kamuoyuna duyurulmayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, hakkındaki haberlere müdahale etmediği gerekçesiyle Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'ye çıkıştığı öğrenildi.

Olaya tanık olan milletvekillerinin anlatımına göre, Gül, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından ayrılırken Başbakanlık Sözcüsü Beki ile karşılaştı. Beki'ye tepki gösteren Gül, medyada aleyhinde çıkan yazı ve haberlere değinerek, "Çıkan yazılar rezalet. Neden müdahale etmiyorsun, açıklama yapmıyorsun?" diye konuştu. Gül'ün bu sözleri bazı MKYK üyelerinin önünde söylemesi dikkati çekti.


118'lik dede örneği

Erdoğan ve Gül'ün cumhurbaşkanlığı konusunu açmadıkları MKYK toplantısında ise Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gül'ün adaylığına destek verdi.

22 Temmuz'da oy vermeye giden 118 yaşındaki bir vatandaşın sözlerini aktaran Çalık, "Dedenin 'Kızım, bu yaşımda Abdullah Gül'e oy vermek için geldim' sözleri beni çok duygulandırdı. Biz bu oyu aldıysak yaşanan bu olaylardan dolayıdır. Abdullah Gül'ün bu oylarda çok etkisi var" dedi. Vatandaşın Gül'e haksızlık yapıldığını söylediğini dile getiren Çalık, "Dede, Abdullah Bey, cumhurbaşkanı olsun istiyor. O yaşta O'nun için oy atmaya gelmiş. Adaylık konusunda bunları dikkate almalıyız" diye konuştu. Erdoğan'ın Çalık'ın bu sözlerini not aldığı öğrenildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat da toplantıda cumhurbaşkanlığı konusunun gündeme gelmediğini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 10:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?