22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP, MHP ve DTP yarın toplanacak

AK Parti, MHP ve DTP, yarın yapacakları 23. dönem parlamentosunun ilk grup toplantılarında, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile grup yöneticilerini seçecek. CHP Grubu ise bu hafta içinde toplanacak.

Alınan bilgiye göre, yarın öğleden sonra toplanması beklenen AK Parti grubunda, seçim yapılacak. AK Parti'li milletvekilleri, partilerinin TBMM Başkanlık Divanında temsil edileceği 10 yöneticiden, 3 TBMM başkanvekili, 2 idare amiri ve 5 katip üye ile 5 grup başkanvekilini seçecek.

GRUP BAŞKANI SEÇİLECEK

DTP grubu ise saat 10.00'da toplanacak. DTP'li 20 milletvekiline, toplantıya katılmaları yönünde yazı gönderildi. Grup toplantısında, 1 grup başkanı, 2 grup başkanvekili ile 10 kişilik grup yönetim kurulu ve 5 kişilik grup disiplin kurulu üyelikleri seçilecek.

DTP'nin, grup yönetimi ve toplantı odası olarak, TBMM Dilekçe Komisyonunun 22. dönemdeki yerini kullanması bekleniyor. DTP grubunun nerede toplanacağı ise henüz netlik kazanmadı. Grup toplantısı, ya partide ya da TBMM'de yapılacak. MHP Grubu da yarın saat 11.00'de toplanacak. MHP'li milletvekilleri, toplantıda, TBMM Başkanlık Divanındaki üyeleri ve 2 grup başkanvekilini seçecek.

CHP grubunun ise günü belli olmamakla birlikte bu hafta içinde toplanacağı bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 10:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?