20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP: MHP'nin teklifi olumlu

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, MHP’nin başörtüsü konusundaki teklifinin “olumlu bir adım” olduğunu ifade ederek, teklifi partisinin yetkili organlarında değerlendireceklerini söyledi.

Ergün, gazetecilerin MHP’nin başörtüsü teklifiyle ilgili soruları yanıtlarken, “bu teklifi, başörtüsü sorununun çözümüne dönük bir beyan olarak algıladıklarını” bildirdi.

Sorunun çözümü için toplumsal bir mutabakatın var olduğunu, çok geniş bir toplum kesiminin, üniversitelerde bu sorunun çözümünü beklediğini kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

“MHP de bu toplumsal mutabakatın hem farkında, hem de bir parçası. MHP, seçmen tabanı açısından da toplum kesimleri açısından da bu mutabakatı bilen bir siyasi parti. Dolayısıyla böyle bir teklif, son zamanlarda gündeme gelen sorunun çözümü ile alakalı, olumlu bir adımdır.

Teklifin Anayasanın 10. maddesi kapsamında çözüme kavuşup kavuşmayacağı ise ayrı bir teknik çalışma konusudur. Gerekirse böyle bir çalışmayı arkadaşlarla beraber yapma imkanı olacaktır. Şu anda hukukçu arkadaşlarımız konuyu değerlendirmektedirler. Tabii partimizin yetkili organlarında da MHP’nin bu yaklaşımı değerlendirilecektir.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da “Hizmet alanlarda sınırlama doğru değil, aynı fikirdeyiz” dedi.

Ancak Bozdağ, “Eşitlik ilkesi bu sorunu çözer mi, bu konuyu değerlendireceğiz” diye konuştu.

CHP ÖNERİYE KARŞI
İktidarın türban konusunda sert eleştirdiği CHP ise,” Önemli olan konunun geneline bakmak” diyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, her türlü siyasal simgeye karşı olduklarının altını çizdi.

ntv
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 19:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?