22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP CHP Koalisyonuna hazır olun

Kulüp Arma'da gazetecilerle bir araya gelen Şirin, ''GP'nin baraj sorunu olmadığını ve seçimlerden üçüncü parti olarak çıkacağını'' söyledi. Seçimden sonra CHP ve AK Partinin ''koalisyon sürprizi'' yapabileceği görüşünü dile getiren Şirin, ''En büyük sürpriz CHP-AKP koalisyonu. Bu sürprizi bekleyin. İstanbul sermayesi bunu istiyor'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığının ABD'den alınan krediyle ilgili açıklamasının sorulması üzerine Şirin, ''Dışişleri Bakanlığının açıklamasıyla Hükümet yalan söyledi. ABD'den alınan kredinin Kuzey Irak'a girmeme koşulu vardır. O anlaşmayı Hazine'nin sitesinde okuduk. Devlet Bakanı Ali Babacan da bu konuda bir çocuğun söyleyemeyeceği sözleri sarf etmiştir'' görüşünü kaydetti. Seçimlerin ardından AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı için Zafer Üskül'ü, CHP'nin de eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü aday göstereceğini iddia eden Emin Şirin, Zafer Üskül'ün bu amaçla AK Parti'ye katıldığını da öne sürdü.

GP Genel Başkan Yardımcısı Şirin, dokunulmazlıklar kaldırılması konusundaki tartışmalarla ilgili şunları söyledi: ''Bakan ve Başbakan gibi akçeli uğraşanlar için dokunulmazlık kaldırılmalı. Yargıtay Başsavcısı, akçeli işlerde, gerektiğinde bu konuların üzerine gidebilmeli. Dokunulmazlık siyasi değil, akçeli işlerde olmalı. Milletvekili dokunulmazlığının, muhalefet milletvekilleri için olması gerekiyor. Dokunulmazlığım olmasa şimdiye kadar canımı okurlardı. Örneğin Hakkari'den bir taciz iddiası, Diyarbakır'dan en adi ihbar gelir, beni yaşatmazlardı. Ne Cem Uzan ne de İbrahim Tatlıses davalarından kurtulmak ve dokunulmazlık için milletvekili olmayı istiyor. Milletvekillerimizde hukuki sorunu ya da davası olan varsa onlara dokunulmazlık uygulanmayacak.''

GP'nin üçüncü parti olarak CHP veya MHP ile koalisyon yapabileceğini ancak asla AK Parti ile koalisyon yapmayacağı yönündeki sözlerini de yineleyen Şirin, DTP'nin destekledi bağımsız adayların TBMM'ye girmesi halinde de onlarla da bir arada olmayacaklarını vurguladı. Şirin, ''TBMM'de bu dönemde 25 civarında bağımsız aday olabilir. PKK'nın uzantısı olan adaylarla ise işimiz olmaz'' dedi.

Sorular üzerine, GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın siyasi hayatında babası ve kardeşinin durumunun ''maddi ve manevi handikap' olduğunu ancak Uzan'ın siyasetten çekilmesi için hiçbir neden olmadığını dile getirdi. Şirin, ''Cem Uzan'ın suçlanabileceği bir şey olsaydı bugüne kadar içeri atalardı. Etik sorumluluğu varsa da bu paranın ödenmesiyle ilgili olabilir. Para ödendi. Cem Uzan hakkında bu kampanyalar yapılmasaydı, biz bugün yüzde 40 oyun peşinde koşardık'' diye konuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 01:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?