22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP gelişmelerden memnun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Kurul'da hazır bulunacağız' açıklamaları AK Parti cephesinde memnuniyetle karşılandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, yeni dönemde gerginliğin değil uzlaşmanın, birlikte çalışmanın gerekli olduğunu belirterek, Bahçeli'nin açıklamalarının 'doğru bir değerlendirme' olduğunu söyledi. AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, TBMM'de milletvekili kaydını yaptırdı. İşlemlerini tamamlamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kapusuz, MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Kurul'a girme kararını değerlendirdi. Bahçeli'nin sözlerini yorumlayan Kapusuz, "Bir parti genel başkanının açıklamalarını hepiniz anlamışsınızdır. Anlaşılacağı şekilde ifade etmiştir. Ben bu yeni dönemde gerginliğin değil uzlaşmanın, birlikte çalışmanın, milletin gösterdiği istikamette gerçekten günü değil de geleceği planlayarak çalışmanın gerekli olduğunu görüyorum. Bu konuda yapılmış bir değerlendirmeyi de doğru buluyorum. Asıl olan milletin verdiği görevi, parlamentodaki görevi yapmanın herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yaşanmış olan tecrübelerden, sıkıntılardan değil yeni dönemde daha başarılı çalışmalardan yana tavır sergilemenin daha doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Gül'ün ve Erdoğan'ın açıklamalarına bakarak 'AK Parti'nin adayı hala Gül' diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Kapusuz, "Şu anda cumhurbaşkanlığı konusunu konuşmuyoruz. Bu konularla ilgili sorulara cevap olarak hem sayın Gül'ün hem sayın Erdoğan'ın hem de milletimizin kararı ortadadır. Herkes oradan sorduğu sorunun cevabını bulabilir" değerlendirmesini yaptı.

Bu süreçte bağımsızlarla bir temas içerisinde olup olmayacaklarını soran bir gazeteciye de Kapusuz, kesin seçim sonuçlarının bugün ilan edileceğini, Salı günü Meclis'te saat 15.00'de yemin merasiminin yapılacağını hatırlattı. Parlamento teşekkül ettikten sonra, yapacağı çalışmalar konusunda önümüzdeki günlerde bütün siyasi partilerle temasa geçeceklerinin mesajını veren Kapusuz, "Bütün partilerin beraber buluşmak durumunda olduğu konular var. Bunları birlikte götürmeye çalışacağız. Burada millet tarafından seçilmiş milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz, parlamento çatısı altındadır. Elbette birlikte Türkiye'nin birliği, bütünlüğü ve geleceği için çalışmalara hep birlikte gayret edeceğiz. Türkiye millet olarak bizden neyi bekliyorsa onu yapacağız" şeklinde konuştu.

Kapusuz, Başbakan Erdoğan'ın liderler turu konusunda ise netleşmiş bir takvim olmadığını da sözlerine ekledi. Kapusuz, "Başbakan niyetini açık şekilde belli etti. Herkese açık çağrıda bulundu. Gayet isabetli ve doğru bir çağrıdır. Ama herkes seçim bölgesinde. Şu anda netleşmiş bir takvim söz konusu değil" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 22:29:56
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 22:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?