22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP 'Hoca'nın prensi'nin peşinde

AKP, seçimler öncesi ilginç bir transfer girişimi başlatarak, Başbakan Erdoğan'ın da parti vitrininde görmek istediği "Erbakan'ın prensi" Numan Kurtulmuş'u saflarına katmak için harekete geçti.

Halen Saadet Partisi'nde Genel Başkan Yardımcılığı yapan Kurtulmuş, Saadet Partisi Kongresinde Erbakan'ın Recai Kutan'ı tercih etmesi üzerine genel başkan adayı olamamıştı. Siyasette seçim hazırlıkları hız kazanırken AKP sürpriz bir transfer atağına girdi. AKP yönetimi, "Erbakan'ın prensi" diye nitelenen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'u saflarına katmak için girişim başlattı.

Numan Kurtulmuş'un seçimler öncesi partiye kazandırılmasına ilişkin girişimler gizli bir şekilde yürütülüyor. AKP yönetiminin Numan Kurtulmuş'un AKP'ye katılması yolundaki girişimleri, Başbakan Erdoğan'ın da böyle bir transfere çok sıcak bakması üzerine başlatıldı. Erdoğan'ın FP'nin kapatılması sürecinden bu yana, Kurtulmuş'u partisinin vitrininde istediği belirtiliyor.

Kurtulmuş'a da AKP'de siyaseti sürdürmesine yönelik tekliflerin iletildiği ancak şu ana kadar Kurtulmuş'un AKP'ye katılıp katılmama konusunda kesin bir karar vermediği öğrenildi. Erbakan'ın babasının yakın dostu olması ve "zor dönemde Saadet Partisi'ni bırakmama" gibi nedenlerle Kurtulmuş'un AKP'ye geçme konusunda karar vermekte zorlandığı da kulislerde dile getiriliyor.

Kurtulmuş ismi ilk kez Refah Partisi'nin kapatılma ve Fazilet Partisi'nin kurulma aşamasında sahneye çıktı. FP döneminde İstanbul il başkanlığı yapan Kurtulmuş, Abdullah Gül liderliğindeki yenilikçi muhalefete karşı Erbakan ve Recai Kutan'a destek verdi. Kurtulmuş için o dönemde, geleceğin genel başkanı gözüyle bakıldığı için "Erbakan'ın prensi" nitelemeleri yapıldı.

Kurtulmuş, FP'nin kapatılmasının ardından yapılan tüm tekliflere karşın Erdoğan liderliğindeki AKP yerine yine Erbakan'a destek vererek Saadet Partisi'ni tercih etti. Parti içinde geçtiğimiz yıl yapılan büyük kongre öncesi Kurtulmuş'un genel başkan olması talepleri yükseldi.

Kurtulmuş da ilk kez genel başkanlık için olumlu sinyaller verdi. Aynı dönemde Kurtulmuş'un Saadet Partisi Genel Başkanı olması durumunda 20-30 AKP milletvekilini peşinden sürükleyebileceği de konuşuldu. Ancak Erbakan'ın Recai Kutan'da ısrar etmesi nedeniyle Kurtulmuş aday olmadı. Kurtulmuş halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
anka
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 14:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?