19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP İl Kongresi'nde kavga!

AKP Osmaniye İl Kongresi'nde liste tartışması yumruklu kavgaya dönüştü

 AKP Osmaniye İl Kongresi’nde liste tartışması nedeniyle çıkan kavgada bir kişi yaralandı, bir kişi gözaltına alındı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın konuşma yaptığı Osmaniye Spor Salonu’ndaki kongrede başkanlık için İbrahim Şaşmaz, Fahri Demir ve Ömer Yağmur’un hazırladığı listeler divana sunuldu. Bakan Yıldırım’ın salondan ayrılmasının ardından, başkanlığını AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın, başkan yardımcılığını Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in yaptığı divan, Ömür Yağmur’un hazırladığı tek listeyle seçimlere gidilmesi yönünde karar aldı.
Kararın ardından salondakiler tartışmaya başladı. AKP Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer’in danışmanı Rıfat Baysal, bir grup tarafından darbedildi. Osmaniye Devlet Hastanesine kaldırılan Baysal’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayların ardından çevik kuvvet, terörle mücadele ve güvenlik şube müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yılmaz ve Özçelik, polisler eşliğinde dışarı çıkarıldı. Yılmaz ve Özçelik’e dışarıda, partili olduğunu ileri süren bir grup tarafından pet şişeler atıldı. Olaylarla ilgili olarak, yerel seçimlerde Cevdetiye beldesi belediye başkan aday adayı olan Bekir Özdemir gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, yardımcılarıyla salona gelip inceleme yaptı. Basın mensupları, parti görevlilerince dışarı çıkarıldı.

 

 

 

AA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 16:00:48
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 18:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?