19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP Meclis başkanını belirledi

AKP Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanlığı için aday olacağı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde milletvekilleriyle yapılan istişare toplantısında TBMM Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

TBMM Başkanlığı için AKP Antalya milletvekili Mehmet Ali Şahin'in aday olacağı öğrenildi.

KAPUSUZ: "HAYIRLI OLSUN"

AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, “Adayımız Mehmet Ali Şahin Bey, Meclisimize, demokrasimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Kapusuz, AKP MYK toplantısının ardından Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken, AKP'nin TBMM Başkanlığı seçimi konusunda bir süreci takip ettiğini belirterek, “Bugüne kadar birçok çalışmalar yapıldı. Nihai olarak da bugün MYK'mız, Grubumuz toplandı. Tek adayla devam konusunda ortak bir kanaat oluştu. Adayımız Mehmet Ali Şahin Bey, Meclisimize, demokrasimize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

“Aday mısınız?” sorusuna Kapusuz, “Değilim tek adayla gidilmesi konusunda bir ortak mutabakat olunca, ülkesini, partisini, milletini seven bir insan olarak elbette birlik ve beraberlik konusunda katkı vermek, bu konudaki mutabakatı devam ettirmek konusunda ben de arkadaşlarıma katılıyorum. Arkadaşımıza başarılar diliyorum, hayırlı olmasını temenni ediyorum” yanıtını verdi.

“Kırgınlığınız var mı?” şeklindeki soru üzerine Kapusuz, “İnsanın kendi kendine kırgınlığı olmayacağı gibi, Ak Parti'nin kurucuları arasında yer alan birisi olarak da kendime küsmek gibi bir lüksüm yok” dedi.

ŞAHİN: "MUHALEFETİ ZİYARET EDEBİLİRİM"

M. Ali Şahin toplantı çıkışında adaylık kararı ile ilgili olarak gazetecilere bir açıklama yaptı.

Şahin açıklamasında, "Saat 19:00 gibi TBMM Başkanlığı’na adaylığımla ilgili başvuruyu yapacağım takdir TBMM’nindir, mecliste görev yapan değerli milletvekili arkadaşlarımızındır.

Adaylık dahi son derece şereflidir.

Eğer seçilirsem daha sonra daha teferruatlı bir açıklama yapacağım.

Muhalefet partilerini ziyaret etme gibi bir durum olursa, tabi ki ziyaret ederim ama vakit çok dar. Ama diğer parti gruplarını ziyaret etmemeye karar vermiş değilim" dedi.

4 ADAY YARIŞACAK

Mehmet Ali Şahin yarın başlayacak TBMM Başkanlığı seçimlerinde dördüncü aday oldu. Daha önce de Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, CHP'den İlhan Kesici ve MHP'den Münir Kutluata adaylıklarını açıklamıştı.


 

...
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 18:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?