30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP Meclisi göreve çağırdı

Beş buçuk saat süren Başbakan Erdoğan başkanlığındaki MYK sonrasında açıklama, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'tan geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Başbakan Erdoğan, başkanlığında saat 15.15'te başlayan toplantı 5 saat 40 dakika sürdü. Toplantıda alınan kararlarla ilgili Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, şunları söyledi:

''Anayasa Mahkemesi kararı etraflı şekilde ele alınmıştır. Bu karar demokratik sistem ve tüm kavramlar açısından tartışılmaktadır. Daha önce örneği olmayan bu kararın daha da tartışılacağı açıktır. Anayasa Mahkemesi'nin kararı Yasama'nın yetkisine müdahaledir. Anayasa Mahkemesi'ne giden kanun, 411 milletvekili ile Yüce Meclis'ce kabul edilmiştir. Bu itibarla Yasama yetkisi ve Anayasa Mahkemesi'nin uygulaması dikkatle değerlendirilmelidir. Bu husus anayasal kuvvetler ayrılığına dayanan böyle bir durumun dikkatlice takip edileceği muhakkaktır. Bu konuda her kesim etraflıca değerlendirmede bulunması gerekmektedir. Anayasa da belirtilmiş olana yetki sınırlarının aşılması ile ilgilidir. Erken seçim konusu yoktur. Kapatma davası ile türban ayrı davalardır. Birisi anayasa değişikliğinin incelenmesi ile ilgilidir. Bunda Anayasa Mahkemesi'nin şekil bakınında incelemesi gerekirdi. Parti kapatma ayrı bir konudur ayrı maddelerle ilgilidir. Savunma konusu bir ekip tarafından hazırlanıyor. Bugünkü MYK, tamamen Anayasa Mahkemesi kararı üzerinde çalışmasını yapmıştır. Anayasa Mahkemesi kararı üzerinde Meclis soruşturması açılamaz. Karar meclisin yasama yetkisine doğrudan müdaheledir. Bu konunun düzeltilmesi için tüm partilere görev düşecektir. Bu kararla ilgili değerlendirme Meclis tarafından

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 22:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?