16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

'AKP merkez partisidir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, AK Parti'nin, ''ulusal umudun adı olduğunu bu seçim sonuçlarında gösterdiğini'' söyledi.

Sözen, AK Parti MKYK toplantısında sonra yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda genel seçim sonuçlarının değerlendirildiğini belirtti.

Milli iradenin seçimde kendini sandıkta bir kez daha gösterdiğini ''Türkiye'nin seçimini yaptığını'' kaydeden Sözen, sandıktan ''Türkiye'nin sesi ve Türkiye'nin demokrasisi çıktı'' dedi.

Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milletimizin büyük desteği ve onayı göstermiştir ki kazanan Türkiye olmuştur. Kazanan birlik ve beraberliğimiz olmuştur. Kazanan güven ve istikrar olmuştur. Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına AK Parti önemli oranlarda oy almıştır. AK Parti, toplumun her kesiminden almış olduğu oyunu güçlü bir şekilde temsil edecektir ve tartışmasız bir şekilde Türkiye'nin merkez partisi ve toplumsal merkezi temsil eden bir parti konumundadır. Bu itibarla da Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, barışının güçlendirilmesinde AK Parti'nin önemi ziyadesiyle fazladır ve özellikle şunu ifade etmek isterim; AK Parti, ulusal umudun adı olduğunu bu seçim sonuçlarında göstermiştir.

Oyunu AK Parti'ye veren vatandaşlarımız kadar, oyunu AK Parti'ye vermeyen vatandaşlarımız da bizim sorumluluk alanımızdadır. O yüzden biz, yüklenmiş olduğumuz sorumluluğun gayet farkındayız. Çünkü biz, siyasetimizin birlik siyaseti olduğuna ve Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamaya devam edeceğimize dair bu seçimlerdeki başarıları değerlendireceğiz''

Yeni dönemde önceliklerinin ''toplumsal barış ve adaleti sağlamak'' olacağını dile getiren Sözen, Türk insanının hayat kalitesini arttırmak yönünde politikalar üretmenin de AK Parti'nin yeni dönemde öncelikleri arasında bulunacağını söyledi.

Milletin talep ve beklentilerinin gündeme getirildiği toplantıda, MKYK üyelerinin ''seçim kampanyasında elde edilen başarıyı, görüşlerini, kendi yörelerindeki özel konularını'' dile getirdiklerini de belirtti.

Bir gazetecinin, toplantıda cumhurbaşkanlığı seçiminin gündeme getirilip getirilmediğini sorması üzerine Edibe Sözen, toplantıda sadece genel seçim sonuçlarının ve AK Parti'nin başarısının değerlendirildiğini, cumhurbaşkanlığı seçiminin gündemde olmadığını ve toplantıda gündeme getirilmediğini söyledi.

Bir başka gazetecinin ''Yeni anayasa gündeme geldi mi?'' şeklindeki sorusuna ise Sözen, ''Bu konu gündemimizde yok. Seçim beyannamesinin öncelikli konularından biri sivil anayasanın hazırlanmasına dairdi. Onu zaten biz ifade etmiştik, bu konuda çalışmalar olacak'' karşılığını verdi.

Sözen, ''Başbakan liderleri aradığını söylemişti, detayları hakkında bilgi verir misiniz?'' şeklindeki soru üzerine de gündemde böyle bir konunun yer almadığını belirtti.

Edibe Sözen, toplantıda ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nun milletvekillerine mazbatalarının verilmesine ilişkin süreç hakkında da bilgi verildiğini kaydetti.

Sözen, seçim sürecinde gösterdikleri çabadan ve katkılarından dolayı basın mensuplarına da teşekkür etti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 21:54:23
Güncelleme :24 Temmuz 2007 Salı 22:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özcan baykut IP: 78.165.98.xxx Tarih : 29.01.2009 06:02:43

şimdi şöyle bişey deyim küfür eden akpli oldu tabiki bizde bunu istiyoz ama söven insanlar nasıl oluyoda bide para alıyolar partiden ilkm üye olduk arayan yok lküfür edenler aranıyo da biz neden aranmıyoz başakana küfür edildi biz ettirmedik ama onlara değer var küfür ednler adam oldu bizmi götüz partinin paralar ona okuyo sayın başkanı kimleri belediye başkanı yapıyon dsp ye veren sana döndü sayın başkanım akp ezdirmedim ama onlara değer verilirse benden oy yok benden kimsedende oy alamaz parti dedik ne hallere geldim valla verdirmemm küfür edne para ödeniyosa valla vermem verdirmemde sövenler para alıyo partiden haydi buyur neler yaşadık şimdi para alıyolar bumu ben hep savaştım bumu küfürlere karşı oy hep verdik küfür etmek daha değerliymiş neler dedim partiye şu bu ama valla veremicem kimseyede verdirmicem partiye küfür edip onlar para oluyorsa valla vermemm