27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

'AKP mitinginde olun' emri

Aydın CHP teşkilatı, valinin Başbakan'ın yapacağı mitinge katılmaları için devlet dairelerine yazı gönderdiğini iddia etti

İşte CHP'den yapılan şok açıklama:

"Bilindiği üzere AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan İlimizde 09.03.2009 günü saat 15:30 da miting düzenleyecektir. Maalesef AKP Genel Başkanı yerel seçim mitinglerinde Başbakan olması sıfatını kullanarak Devletin bütün imkânlarını kullanmakta, etik olmayan, haksız rekabet sınırları içerisinde seçim çalışmalarını hükümetin gücünü de kullanarak yapmaktadır. Hatta başta Tunceli olmak üzere birçok İlde Valilik Makamını da çalıştırtarak mitingler düzenlediği seçim öncesi yardım adı altında seçim rüşveti dağıtıldığı basında geniş yer almaktadır.

Maalesef bu olumsuz tavır ve davranış Aydın’da da baş göstermeye başlamıştır. Bilindiği üzere sayın vali hükümetin valisi değil devletin valisidir. Basında ortaya çıkan haberlere göre valilik, devlet dairelerine 09.03.2009 günü saat 15:30’da miting alanında hazır bulunmaları için resmi yazı göndermiştir. Miting alanında kalabalığı sağlamaya yönelik bu eylem ciddi devlet anlayışı ile ve hukuk devleti anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Açılış ve temel atma töreniymiş gibi yapılan mitingler aslında siyasal parti çalışması haline dönüşmüş, maalesef mülki amirlerimiz de buna karıştırılmak zorunda kalmıştır.

Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın ifade ettiği gibi ‘Eğer bürokratlar devletin görevlisi olmayıp hükümetin görevlisiymiş gibi hareket ederlerse, bilsinler ki AKP ile geldikleri gibi APS ile giderler’. Devlet Memurlarının, Bürokratların, Daire Müdürlerinin miting alanında hazır bulundurulmak istenmesi çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti normlarıyla bağdaşmaz. Bu nedenlerle bu durumu protesto ediyor kamuoyunun bilgilendirilmesi bakımından bu görüşlerimizi sayın basın mensuplarıyla paylaşıyoruz."

Vatan
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:40:24
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cansu IP: 85.98.1.xxx Tarih : 10.03.2009 23:02:10

ZATEN TAYYİP ERDOĞAN'IN OLDUĞU YERDE LAİKLİK DEMOKRATLIK GİBİ KAVRAMLAR KULLANILMAZ ADAM BUNLARDAN UZAK BİRİSİ. SİLAH ZORUYLA MİTİNGE ADAM TOPLUYOR. SENİ SEVMEYEN MİTİNGE GELSE NE OLUR GELMESE NE OLUR. ÖNEMLİ OLAN O PARTİ RUHUNU YAŞAYIP GELMESİDİR. HERKES CHP TARAFTARI GİBİ OLAMAZ. 16 MARTTA KARS'TA Kİ MİTİNGİ GÖRÜNDE GÖZÜNÜZ MİTİNG GÖRSÜN....