16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP vahim bir iktidar seçeneği!

AKP’den milletvekili adayı olması beklenen, eski CHP’li Ertuğrul Günay’ın, yeni çıkan “Karşı Siyaset” kitabında AKP’yi ve Başbakan Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdiği ortaya çıktı. 

Günay, AKP ile ilgili, “Ülke yönetiminde hazırlıksız, dış politikada aceleci ve kamu yönetiminde dürüstlük konularında ilkesiz” tespitini yaptı. Günay’a göre AK Parti, “Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı vahim seçeneklerden biri.”

Günay, piyasaya yeni çıkan, çeşitli dönemlerde yaptığı açıklamaları ve değerlendirmeleri içeren kitabındaki “CHP’nin Sorunu” makalesinde, AKP’ye ağır eleştirilerde bulundu. Günay, “Türkiye’de en uzun süren hükümet döneminde pembe tabloların çizilmesine” karşın ekonomide bir iyileşme olmadığı için AK Parti’nin yıprandığını vurguladı. Günay, “İşsizlik azalmadığı, ekonominin iyileştiği iddialarına karşın insanların günlük yaşamlarına somut yansımaları için toplumsal adalet, sosyal güvenlik, hukuk devleti ilkelerine bağlılık, kamu yönetiminde saydamlık ve dürüstlük sağlanamadığı için iktidar yıpranıyor” dedi.

Günay, seçimlere ilişkin olarak da “Yarın seçim olsa, ya AKP yeniden tek başına iktidar olacak ya da içinde CHP’nin de olduğu yeni bir MC ihtimali doğacak! Böyle bir tablo, Türkiye demokrasisi açısından büyük talihsizliktir” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ
Günay, kitabına aldığı ve 2005’te yayımlanan bir söyleşisinde de Tayyip Erdoğan’ı şöyle eleştirdi: “Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari’de yaşanan olaylar karşısında duyarlılık gösteren Başbakan’ın aynı duyarlılığı Malatya’da çocukların ya da Van’da üniversite rektörünün haksızlığa uğradığı iddiaları karşısında da göstermesi zorunludur. Bu ülkede sonsuz acılara yol açan yaşadığımız sorun karşısında çözüm, herkesin ‘Türk’, ‘Türkiyeli’ veya ‘Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı’ olduğunu söylemesi değildir.”

Fikirlerimi bile bile buyur ettiler

AKP’den milletvekilliği adaylığına hazırlanan Ertuğrul Günay, AKP’nin fikirlerini savunması için kendisine bir fırsat verdiğini belirterek, “Yıllardır savunduğum düşünceleri kürsüden seslendirmeye devam edeceğim. Benim fikirlerimi bile bile buyur ettiler. İrademi teslim etmedim” dedi. 

AKP’nin laik sistem için bir tehdit oluşturmadığını söyleyen Günay, “İçlerinde elbette marjinaller de vardır. Ancak 15 milyon oy almış bir partiye sahip çıkmamız gerekir. Çünkü bu halk laiklikten ziyade ekonomik durumu için oy kullanır” diye konuştu. Kitabında AKP’ye yönelik eleştirilerini bu partinin başlangıç dönemleri için yaptığını savunan Günay, kitabı piyasaya sürme zamanlamasını da özellikle bu dönem için tasarladığını belirtti. Günay, “Ben fikirlerim neyse onların görülmesini istedim. 24 yıldır savunduğum demokrasiye ilişkin fikirlerimden hiçbir şekilde taviz vermediğimi ortaya koydum” dedi.
Akşam
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 07:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?