20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP yargıyı ele alacak

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti'nin kapatılması davasında elini çabuk tuttuğunu, bunu yapmazsa hükümetin yargıda değişiklik yapacağını savundu.
Ulusal Kanal'ın 8. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen "AKP Sonrası Türkiye" konulu panelde konuşan Vural Savaş, Türkiye'nin bugünkü ortamdan kurtulabilmesi için, "Atatürk'ün ölümünden sonra aydınlar ne yaptıysa tam tersini yapması gerektiğini" öne sürdü.

Vural Savaş, AK Parti'nin iktidara gelmesinin önünü seçim kanunlarının açtığını, hala bazı siyasi partilerin yüzde 10 barajını savunduklarını belirterek, barajın hiç olmazsa yüzde 8'e indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin Kemalizm'den uzaklaştığına da işaret eden Savaş, AK Parti iktidarını da "Tek parti sultası" olarak nitelendirdi.

Vural Savaş, aydınların 1982 Anayasası'nın hazırlandığı dönemde karşı çıktıklarını ama 1982 Anayasası sayesinde başörtüsü konusundaki Anayasa değişikliğinin önüne geçilebildiğini kaydetti.

AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davaya ilişkin görüşlerini de anlatan Vural Savaş şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi elini çabuk tutuyor. Yoksa bundan sonra mutlak surette yargıyı ele alacaklar. Bu değişikliği yaptıkları zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin sonu gelecektir. AK Parti kapatıldıktan sonra yapılacak bir erken seçimde CHP'nin de içinde yer alacağı geniş bir cephe kurulmalı. O zaman bu cephe en az yüzde 35-40 oy alacaktır ama bunu yapamıyoruz."

A.A
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 22:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 85.96.37.xxx Tarih : 27.06.2008 23:28:40

Allah aşkına bu bey efendiye maksadım hakaret etmek değil aldığım terbiye buna da musade etmez.Sadece bazı tv kanallarında konuşmalarına bır dikkat edin iki lafı birbirini ustune getıremıyor bırde konuştuğu tuttuğu mantık kımlerın elindeymışız bızı kımler yönetmış Valla benım kucuk oğlum ellerızden öper bundan akıllıdır.Vah benım ülkem vaaah samımı söyleyım genede ayakta kaldığımıza çok şükür..EFENDİ EFENDİ 28 Şubat mımarı halk acından ölüyor piyasalar allak bullak tuzu kuru efendı kimlere hizmet ediyorsan bunu da başardınız.Ama güneşin gözu tutulmaz.Sıkıyosa yandaşlarını da al bır partı kur bakalım gör ankarayı konyayı.Yazık işgal ettığınız o makama çok yazık çok.