16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP'de en kritik toplantı

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Ankara’da gözlerin çevrili olduğu AKP’nin en üst karar organı niteliğindeki Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısı başladı.

AKP'de en kritik toplantı

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ile bir araya geldi. Başbakan partisinin yöneticilerine Çankaya seçimleriyle ilgili fikirlerini soracak. Erdoğan adaylığını da gündeme getirerek kurmaylarıyla seçimin artılarını eksilerini konuşacak.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 15.37
Turan Yılmaz bildiriyor...

- Yemek molasının ardından toplantı başladı. Bu sırada Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal'ı arayarak Ali Dinçer'in kaybıyla ilgili başsağlığı diledi. Erdoğan'ın Dinçer'in eşi Yıldız İbrahimova'yı da aradığı bildirildi.


Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 14.35
Turan Yılmaz bildiriyor...

- Şu an toplantıya 45 dakikalık yemek arası verildi.Bu sırada Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Abdüllatif Şener'in binadan ayrıldığı görüldü. Çıkışta açıklama yapmayan ikilinin Ali Dinçer'in taziyesi için CHP'ye gittiği sanılıyor.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 13.16
Turan Yılmaz bildiriyor...

- CHP'li TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in vefat haberi toplantıya ulaşmasının ardından Salih Kapusuz görüşmeyi yarıda bırakarak AKP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Kapusuz, cenaze hazırlıkları için TBMM'ye gitti.

- Kapusuz binadan çıkarken kendisine "Bu acı olay Köşk seçimleri sürecinde ortaya çıkan CHP-AKP gerginliğini yatıştırabilir mi" sorusuna "Olabilir" yanıtını verdi.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 12.46
Turan Yılmaz bildiriyor...

- Turan bey selamlar. Toplantı devam ediyor galiba. Bize aktarabileceğiniz bir gelişme var mı acaba?

Turan YILMAZ: İçeriden henüz bir bilgi alamadık ancak önceki bağlantımızda size partililerin binaya girişindeki sözlerini aktaramamıştım. Erdoğan'ın kurmayları girişte şu sözleri söyledi:

* Adalet Bakanı Cemil Çiçek: Merdiven basamaklarını teker teker çıkmak lazım

* AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz: Bu bizim en önemli karar mekanızmamız. Bugün bir karar çıkacak ama ilan edilmesini beklemeyin.

* AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: Başbakanımız herşeye layık. Ne karar verirse arkasındayız.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 12.03
Turan Yılmaz bildiriyor...

- Başbakan Tayyip Erdoğan, MKYK için toplantı salonuna geçti.Toplantı Saat 11.50 civarında başladı.
- Erdoğan toplantıya girerken kendisine yönelitilen soruları kısa yanıtladı. Görüşmelerin ardından bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 11.25
Turan Yılmaz bildiriyor...

- Başbakan Tayyip Erdoğan, parti genel merkezine geldi. Ancak hemen toplantı salonuna geçmedi. Önce kendi çalışma odasına giderek hazırlık yaptı.

- MKYK'nın Başbakan Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı adayı seçimi için yetki vermesi bekleniyor. Erdoğan MKYK toplantısından sonra kararını vereceğini açıklamıştı. Erdoğan geçen pazar günü Almanya'da yaptığı açıklamada süreci şöyle anlatmıştı:

Benim, istişare sürecim devam ediyor. Ağırlıklı süreç MKYK'da yapacağım müzakeredir. Artık bir yerde işi noktalayacağımız bir toplantı olacaktır. Bu toplantıda olur ki, MKYK bizlere daha farklı bir şey diyebilir. Böyle bir şey denilirse, onu da değerlendirip o istikamette adımlar atacağım. Oradan çıkacak bir karar şüphesiz benim için çok önemli ve bağlayıcı bir karardır. Açıklamasını 19'unda mı yaparız, 20'sinde mi yaparız, 21'inde mi yaparız, hep beraber takip edeceğiz, takip edeceksiniz" dedi.

Yer: AKP Genel Merkezi
Saat: 11.00

- Parti kurmayları genel merkeze gelmeye başladı. 11.00'de başlaması beklenen toplantı Başbakan Erdoğan'ın CHP'li Ali Dinçer'i hastanede ziyaret etmesi nedeniyle gecikmeli başlayacak.

AKP MKYK toplantısı

Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Ankara’da gözlerin çevrili olduğu AKP’nin en üst karar organı niteliğindeki Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK) toplantısı başladı.

AKP’nin Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde görüşlerinin netleştireceği MKYK toplantısı için sabah saatlerinden itibaren Kurul üyeleri AKP genel merkezine gelmeye başladılar. Gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan kurul üyelerinin birçoğu “Hayırlısı olsun” demekle yetindiler.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, toplantıya girerken gazetecilerin, “Çantanız bir hayli dolu, Önümüzde de çok seçim var” şeklindeki sözlerine gülümseyerek Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olmadan önce söylediği “Merdivenleri teker teker çıkacaksınız” sözüyle yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, gazetecilerin soruları üzerine, “Takdir edersiniz ki partimiz en üst karar organı. Elbette birtakım konular müzakere edilecektir. Sonuç öncesindeki son karar toplantısını yapıyoruz” dedi. Bugün bir karar çıkıp çıkmayacağı yolundaki bir soruya Kapusuz, “Karardan kastınız adayın ilan edilmesiyse böyle bir şey söz konusu olmayacak. Açıklama yetkisi kurula aittir. Tek başıma bir şey söyleyemem” karşılığını verdi.

AKP’den başka bir ismin aday olma olasılığının sorulması üzerine de Kapusuz, “AKP demokrat bir partidir. Farkı da herhalde fark ettiniz” dedi.

Başbakan Erdoğan toplantı girişinde gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakırken, “Toplantı olmadan konuşulacak bir şey yok. Toplantı sonunda zaten bir açıklama yapılacaktır” dedi.

AKP genel merkezinde yapılan toplantıya yerli ve yabancı basın yoğun ilgi gösterirken çevrede alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın geliş saatlerine yakın AKP’nin önündeki yol geçici olarak trafiğe kapatılırken, çevredeki binalarda keskin nişancılar yerleştirildiği gözlendi.

AKREDİTASYONU OLMAYAN GAZETECİLER

AKP MKYK toplantısına Başbakanlığa akredite olmayan gazeteciler alınmadı. Kanaltürk muhabiri Mesut Hasan Benli ve kameraman Caner Dalgıç, Kanal B muhabiri İhsan Can ile ART muhabiri Ünal Kaya ve kameraman Barış Tan, akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle genel merkezden çıkarıldılar. Genel merkezin bahçesinde durmalarına izin verilmeyen muhabirler binadan uzaklaştırıldılar. 


ANKA/hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 12:31:37
Güncelleme :18 Nisan 2007 Çarşamba 18:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cihan göksu IP: 88.245.244.xxx Tarih : 21.07.2007 11:50:05
yıl 2.01.2001 sol hükümet Sayın Ecevit'in dönemı;şuan ölmüş Allah'tan rahmet dilerim Bunaları halkımız ne çabuk unuttular,bu yarayı ne çabuk sardılar. 1-Sabah kalkıyorduk zam 2-Akşam yatıyordukzam 3-Dolar 300'den 1.700'e çıkarttı,biz bunları ne çabuk unuttuk 4-Kapanmayan dukkan kalmadı 5-İnsanlar diri diri kendilerini yakmaya başladılar. Adeta Çankaya'ya demir ağlar ördüler,halkımız bunu ne çabuk unuttu,borsa dibe,faizler tavana vurdu,biz bunları ne çabuk unuttuk.Adeta insalar zincire birbirini bağladılar ,bunları neçabuk unuttuk. İnsalar evlerine ekmek götüremez oldu,biz bunları ne çabuk unuttuk.Halkımız ve milletimiz ona göre ellerıne biraz daha vicdanlarına koysunlar.Daha önce bizi bu hale sokanlar şimdi hiç utanmadan hiç sıkılmadan hangi yüzle milletin karşısına çıkıyor ,milletimizde bunları izlemeye gidiyor.VE birde sanki 2001 krizi değilde de ben yarattım onlar halkın içine girince,ben utanıyorum.Bize lider lazım ,bize yalan lazım değil.artık yemezler,bizim gözümüzü açan lider lazım bize inancı tam olan lider lazım.Bizi dünyaya açan lider lazım bize inancı tam olan lider lazım.Bizi kardeşlerime ne olur bizi 2001 krizine sokanlara mahkum etmeyin.Ülke hepemizindir.2001 sahipleri kriz çıkarmak için adeta meydan okuyor.Sanki krizi çıkaran onlar deil ben yaratmışım. inanıyorum bir daha onların ellerine düşmeyeceğiz.Ülkemizi sevelim Ülke hepimizindir.Başkasının oyununa gelmeyelim.Şu güzel Ülkemizi bölmeyeylim,bölenlerede fırsat vermeyelim. Kötü düşüncesine ortak olmayalım,bu memleketten şaşmayalım,kardeş olalım. Hain insanlara yem olmayalım.Ne kadar kutsal şeyler varsa onları yüceltelim,inancımızı yitirmeyelim.TEK MİLLET,TEK BAYRAK,TEK VATAN BUNLARIN KIYMETİNİ BİLELİM.Özgürce yaşayalım.Gösterişe gelmeyelim,sağ duyu ve sabırlı olalım. 2001 krizi sahipleri iş başında olanlara fırsat vermeyelim,onlar bu sefer bizi yirmi sene geri götürür,bağımsızlara oy vermeyelim,onlara iş kurdurmayalım.Biz onlara mekan olmayalım. BİZ ONLAR İÇİN BİR İŞ YERİ OLURUZ GİTSİNKENLERİ BAŞKA BİR DÜKKAN BULSUNLAR. ÜLKEMİ İÇTEN SEVİYORUM