23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP'de ipler geriliyor

Başbakan'ın kesin ihraç istemiyle AKP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkini istediği AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, bu durumda hukuki mücadele vereceğini söyledi.
TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Çömez, ''hukuki mücadelemi veririm. İnanıyorum ki Türkiye'de böyle bir süreç yaşanırsa sizler de gereğini yapacaksınız'' dedi.
Bu arada Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan, Balıkesir milletvekili Çömez'in 'özelleştirme ihalelerinde kendi menfaatine göre hareket ediyor' suçlamasına yanıt geldi.
Ocak-kasım dönemi bütçe uygulama sonuçlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Unakıtan, "hangi partiden, kimden ne teklif aldı, onu açıklasın. O beni iyi bilir. Ben onun Bandırma'da babasının köyüne bile gittim. Beni boşuna karalamaya çalışmasın, çamur atmasın" dedi.
Çömez'in sözlerine cevap bile vermek istemediğini belirten Unakıtan, "bu usüller geçti artık" ifadesini kullandı.

’HANGİ PARTİDEN TEKLİF ALDI AÇIKLASIN’

Çömez’in hangi partiden teklif aldıysa açıklaması gerektiğini belirten Unakıtan, “O bir şeylere kızmış olabilir ama lütfen beni bu tür şeylere alet etmesin. Bir partiye geçme fikri de olabilir. Bunu açıklasın, ondan daha ziyade hangi siyasi partiden ne gibi cazip bir teklif almış, onu bir açıklasın bakalım, öyle bir şey var mı, yok mu?
Onların kafasında bir sürü şeyler var, kalkıyor beni buna vesile kılıyor. Yarın öbür gün bir hareket yapınca işte ben bundan ayrıldım falan. Bunlar çok yanlış. O milletvekili beni gayet iyi bilir. Bandırma’ya gittiğimde onun köyüne bile gittim ben, babasının köyüne gittim. Bu kadar beni yakından bilen bir adam kalkıp da sırf siyasi emellerine alet etmek için bana birtakım şeyler, karalamalarda lütfen bulunmasın'' diye konuştu.
• Çömez'in açıklamalarının tümü için tıklayın

‘BANDIRMA’YA HİZMETİM OLDUYSA NE MUTLU BANA’

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Kızıksa Belediyesi’ne yardım ettiği yolundaki iddiaları da redderek, Kızıksa Beldesi’nin Çömez’in söylediği belediye sınırlarında olmadığını dile getirdi.
Unakıtan, “Bandırma da daha önce yaşayan, orada çalışan, orada işyeri olan bir kimse olarak hem Bandırma’ya hizmet etmekten onur, memnuniyet duyarım hem de Bandırma’lılara bir faydam olursa ne mutlu bana derim'' diye konuştu.
Çömez iki gün önce AKP grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmada, hükümete eleştiriler yöneltmiş ve hükümetin icraatlarının kafasında yüzlerce soru işareti oluşturduğunu söylemişti.
Bazı özelleştirme ihalelerinden kötü kokular geldiğini söyleyen AKP milletvekili Çömez isim vermeden Maliye Makanı Kemal Unakıtan’ı da kendi menfaati doğrultusunda hareket etmekle suçlamıştı.

Çömez'den Erdoğan'a övgü

Çömez bugün düzenlediği basın toplantısında, ''şüphesiz ki, görüşlerime katılanlar olduğu gibi, katılmayanlar ve eleştirenler de olmuştur. Ancak, unutulmamalıdır ki, bireyin ve azınlık görüş sahiplerinin, hukuklarının korunması, yarışma ve paylaşma haklarının teminat altına alınması, demokrasilerde vazgeçilmez koşuldur" dedi.
AKP'nin düşüncelerine olgunlukla yaklaştığını söyleyen Çömez, "bu Türk demokrasisi adına bir kazanımdır" diye konuştu.
Çömez, grup toplantısının kapalı bölümündeki konuşmasının ardından Başbakan Vekili Abdüllatif Şener'in aradığını ve konuşmasıyla ilgili bazı çalışmaları sunduğunu kaydetti.
Çömez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da övgüler yağdırdı: ''Sayın başbakanımızın ilk günden beri, parti içi demokrasiyi vazgeçilmez esas olarak kabul etmesi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarının işler hale gelebilmesi için ortaya koyduğu çaba, bizlerin, görüşlerini savunabilmesi için cesaret vesilesi olmuştur".
Gazetecilerin iki önce AKP grup toplantısının kapalı bölümünde yaptığı konuşma ile bugünkü basın toplantısı arasında 'ton farkı' olduğunu hatırlatması üzerine Çömez, ''her konuda düşüncelerimi açıklıkla paylaştığımı ve bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğimi ifade ediyorum. Tabiatıyla görüşlerimi parti grup toplantısının kapalı bölümünde büyük bir açıklıkla paylaşabilmenin burada şartlarını konuşuyorum sizlerle" dedi.
Çömez, bir gazetecinin ''grup toplantısında 'bölücü başı bile cezaevinde konuşuyor, biz milletvekilleri olarak tartışmalara katılamıyoruz' dediniz. Söyledikleriniz bir çelişki değil mi?'' sorusuna da ''hayır. Kelime oyunları üzerinde oynamayalım'' yanıtını verdi.

Erdoğan ihraç istedi

Doğan Haber Ajansı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Turan Çömez'le ilgili bugün parti üst düzey yönetimini aradığını ve Çömez'in ‘kesin ihraç istemiyle AKP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi' talimatını verdiğinı duyurdu.
Başbakan'ın AKP yöneticilerine, ‘ben gelince gereğini yaparım’ dediği belirtiliyor.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 00:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?