22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP’’de kadın akademisi

AKP, 2009 yılında yapılacak yerel seçimler için kolları sıvadı. Yerel yönetimlerde yüzde 1.5 olan kadın oranını yüzde 10'a yükseltmeyi hedefleyen AKP, "Yerel Yönetimler Akademisi" adıyla yeni bir proje başlattı.


AKP, 2009 yılında yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarına erken başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerel yönetimlerdeki kadın sayısı artırılacak" talimatı üzerine harekete geçen kadın kolları, hedefi "Yüzde 10 kadın yönetici" olarak belirledi.
AKP Genel Merkez Araştırma ve Geliştirme Daire (AR-GE), Yerel Yönetimler, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı "Yerel Yönetimler Akademisi" adıyla başlatılan proje ile yerel yönetimlerde kadın sayısının artırılması hedefleniyor.


HEDEF KİTLE EĞİTİMLİ KADINLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yerel yönetimlerdeki kadın sayısı artırılacak" talimatıyla harekete geçen yöneticiler, yerel yönetimlerde yüzde 1.5 olan kadın oranının ilk etapta yüzde 10'a çıkarmak için çalışacak. Bu doğrultuda hazırlanan projede, öncelikle mimar, mühendis, hukukçu ve iktisatçı olmak üzere lisans düzeyinde eğitim almış ve yerel siyasete ilgisi olan kadınlar hedef kitle olarak belirlendi.
Türkiye'nin 12 ilinde uygulaması öngörülen proje kapsamında belediye başkanı ve belediye meclis üyesi olmak isteyen kadınlara, tecrübeli siyasetçi ve akademisyenler tarafından eğitim verilecek.

gazeteport
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2007 Cumartesi 01:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?