22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'de üçlü zirve

Başbakanlık'ta 3 saat 40 dakikalık sürpriz üçlü zirve...

AK Parti'nin üç önemli ismi Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün üçlü bir zirve yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen sürpriz zirve 3 saat 40 dakika sürdü.


AK Parti'nin üç etkili ismi Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Köşk adaylığının sürdüğü sinyalini veren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya geldi. Sürpriz zirve, 3 saat 40 dakika sürdü.

Görüşmede Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının masaya yatırıldığı belirtiliyor. Erdoğan ve Gül, zirvenin ardından parti genel merkezinde yeniden bir araya geldi. Tatil için gittiği Antalya'dan önceki gece dönen Başbakan Erdoğan, bugün yapılacak Yüksek Askerî Şûra öncesinde yoğun temaslarda bulundu.

Öğleden sonra Başbakanlık Merkez Binası'nda çalışmalarına başlayan Başbakan, önce Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le görüştü. Ardından rütbesi tümgeneral olduğu anlaşılan bir askerî yetkilinin Başbakanlık'a girdiği görüldü. Söz konusu askerî yetkilinin Başbakan Erdoğan'a şûra gündemiyle ilgili bilgi sunduğu öğrenildi. Erdoğan, Başbakanlık'taki çalışmasından sonra akşam saatlerinde Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Erdoğan, burada Köşk'e yeniden aday olacağının sinyalini veren Dışişleri Bakanı Gül ve Meclis Başkanı Bülent Arınç'la bir araya geldi. 3 saati aşkın toplantı sonucunda herhangi bir açıklama yapılmazken, üçlü zirvede ana gündemin cumhurbaşkanı seçimi olduğu belirtiliyor.

Abdullah Gül'ün tekrar aday olup olmayacağının zirvede netlik kazandığı tahmin ediliyor.

Gül, geçtiğimiz hafta AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından bir gün sonra basın toplantısı düzenleyerek, adaylık sinyali vermişti. Ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, Köşk seçimlerinde aday kim olursa olsun Meclis'e gireceklerini açıkladı. Bu gelişmeler 'Abdullah Gül'ün seçilmesinin önünde bir engel kalmadığı' yorumlarına yol açtı.

Ancak AK Parti kanadı Meclis çalışmaya başlamadan isim telaffuz etmemeye özen gösteriyor. Muhalefet liderleriyle cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin görüşme turuna çıkacak olan Erdoğan'ın izleyeceği stratejinin de dünkü toplantıda ele alındığı kaydediliyor. Erdoğan'ın ayrıca yeni kabine listesi konusunda Gül ve Arınç'ın fikrini aldığı ifade ediliyor.

 Resmi konuttan akşam saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne gitti. Erdoğan'dan yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra da Abdullah Gül, genel merkeze geldi. Erdoğan ve Gül, burada da baş başa görüşme yaptı.


Erdoğan'ın tatili bitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da yaptığı tatilini tamamlayarak önceki akşam Ankara'ya döndü. Dün öğle saatlerinde Başbakanlığa gelen Erdoğan, bugün yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) için çalıştı. 22 Temmuz seçimlerinin yorgunluğunu atmak için geçen çarşamba günü eşi Emine Erdoğan'la birlikte Antalya'ya tatile giden Erdoğan, Belek'teki Rixos Piremium Hotel bünyesindeki özel villada dinlendi.

zaman/Erdal Şen
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 11:21:32
Güncelleme :1 Ağustos 2007 Çarşamba 14:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?