16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

AKP'den birleşmeye ilk yorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, siyasetteki birleşmelerin çoğu kez matematiksel gerçeklikle örtüşmediğini söyledi. 

Yazıcı, DYP-ANAVATAN'ın birleşmesine ilişkin olarak, birleşmenin getirisi ve götürüsü olduğunu ifade etti.

Hayati Yazıcı, şunları kaydetti: “Siyasetteki birleşmeler çoğu kez matematiksel gerçeklikle örtüşmez. Yani kamuoyu yoklamalarında bir partinin üç, diğer ikisinin de dörder puanı varsa, bunlar bir araya geldiğinde, bunların oy oranı yüzde 11 etmez. Birleşmenin getirisi var, götürüsü var. Deklare edilen birleşme (DYP-ANAVATAN birleşmesi) temenni ederiz ki onlar için, ülkemiz için hayırlı olsun. Ama gözlenen o ki fazla bir getirisi olmayacak. Çünkü her iki partinin de geçmiş iktidar deneyimleri var, onların kadroları var, listeyi yaparken sıkıntılar çekecekler.”

Birleşmede, Demokrat Parti'ye atıf yapıldığını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: “Demokrat Parti, Türk siyaset geleneğinde, tarihinde önemli yeri olan bir parti. Demokrat Parti'nin, 'Yeter söz milletindir' sloganı önemlidir. Ama bugünkü partinin birleşmesini sağlayan, özellikle genel başkan durumundaki şahsiyetlerinin özellikle son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden, kimden yana tavır takındıkları da, bu sloganla ne denli örtüşme içinde olduklarını da gösteriyor. Ben başarılar diliyorum
AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 17:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?