15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'den Köşk için dev anket

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, Türkiye genelinde 200 bin kişiyle anket yapıldığını açıkladı.

Manisa'da düzenlenen AKP İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Dengir Mir Mehmet Fırat, genel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve milliyetçilik tartışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklarken, partililerden seçime hazır olmalarını istedi.

Genel seçim öncesinde cumhurbaşkanının seçileceğini hatırlatan Fırat, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve cumhurbaşkanının anayasada nasıl seçileceği bellidir. Belirttiğimiz 1 Nisan tarihinden itibaren AKP olarak en uç teşkilattan başlamak üzere ne düşündüklerini sorarız. Bunun ötesinde en önemlisi cumhurun kendisine sormamız. Bunu da yapıyoruz. Şu anda Türkiye’de 200 bin kişiyle anket çalışması yapıyoruz. Ankette nasıl cumhurbaşkanı istendiği, niteliklerinin neler olması gerektiğini soruyoruz” dedi.

AKP Manisa İl Koordinasyon toplantısına AKP Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Hakan Taşçı, Mehmet Çerçi, AKP'li Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ve çok sayıda partili katıldı.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2007 Pazar 20:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yakamoz Aslan IP: 85.98.66.xxx Tarih : 18.02.2007 20:57:53
Selam AKP liler bunu böyle bilin Bana göre yeni cumhurbaşkanı Recep tayip Erdoğandır. şu bilinmelidir ki her siyasetçinin gönlünde köşk vardır. Erdoğan önüne bir daha böyle bir fırsat gelmeyebilir. bu yüsden köşke çıkacaktır. Alternatifte yine cumhurbaşkanı kendisi olcaktır. nasıl derseniz.. Eğer şimdilik cumhurbaşkanı olmazsa bile genel seçimden sonra başkanlık sitemin getirir ve yine koltuğa oturur. kısa bir şekilde anlattkım.... selam ve dua ile