20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'den Muharrem İnce'ye yanıt

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine, "Sayın İnce'nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için sarf ettiği ifadeler yakışıksız olduğu kadar büyük bir cehalet örneği ve çirkin bir benzetmedir" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, "Kendini usta zanneden bir çakma usta", "Sınırda bu devletin bayrağını indirdiler Başbakan'ın gıkı çıkmadı. Orada kabadayı Başbakan yok. Başbakan başbakanlığını sadece Çakmak Salonu'nda hatırlıyor. Çakmak Salonu'nda aslan, Hakkari'de kedi olan bir Başbakanla karşı karşıyayız" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

"Kriz değil normalleşme"

Son günlerde yaşanan gelişmelere işaret eden Ünal, "Son günlerde yaşanan gelişmeler bir krizi değil, bir normalleşmeyi yansıtmaktadır. Her şey hukuka uygun şekilde gerçekleşmekte, tüm kurumlar yetki alanları çerçevesinde hareket etmektedir" dedi.

Demokratik hukuk sistemlerinde siyasi iktidarların görev ve yetkilerinin anayasa ve yasalarda belirlendiğini ifade eden Ünal, şöyle dedi: "Bu yetkiler keyfi bir şekilde kısıtlanamayacağı gibi, başka kurumlara da devredilemezler. Demokrasiye inanan tüm siyasi partilere düşen, sonuna kadar siyasi iktidarın yetkilerini kullanmasına desteklemek, sivil siyasete güç vermektir. CHP Grup Başkanvekili'nin kamuoyuna yansıyan açıklamaları, sivilleşme, demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi kavramların yeterince anlaşılamadığını ortaya koymaktadır. Siyasi iktidara muhalefet etmek ile siyasi iktidarın sivil ve demokratik konumuna gölge düşürmek arasındaki ayrım iyi yapılmalıdır.  CHP, ana muhalefet partisi olarak iktidara muhalefet edebilir, bir kısım eleştiriler getirebilir. Ancak siyasi iktidarın bürokrasi karşısındaki konumuna halel getirecek yaklaşımlar sergilemek, demokratik siyaseti güçten düşürmek anlamına gelecektir."

"CHP sözcüleri bir kez daha toplumsal psikolojiden ve milletimizin hassasiyetlerinden uzağa düşmektedir" Milletin yaşanan normalleşmeyi olumlu şekilde algıladığına dikkat çeken Ünal, "CHP sözcüleri bir kez daha toplumsal psikolojiden ve milletimizin hassasiyetlerinden uzağa düşmektedir" dedi.

"Hezeyan"

İnce'nin sözlerini "Çirkin bir benzetme" olarak niteleyen Ünal, şöyle dedi:
"Sayın İnce'nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için sarf ettiği ifadeler yakışıksız olduğu kadar büyük bir cehalet örneği ve çirkin bir benzetmedir.
İnce'nin Balyoz, Ergenekon, futbolda şike gibi süren davaları terör örgütüne af çıkarma zemini olarak değerlendirmesi ise ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır, bir hezeyandır. Bu derece önemli konuları ciddiyetten bu kadar uzak bir şekilde değerlendirmek Ana Muhalefet Partisinin Grup yönetimine yakışmamaktadır.
CHP Grup Başkanvekili'nin değerlendirmelerinin nasıl bir ruh halini yansıttığını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz."

 

...
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2011 Çarşamba 19:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 95.14.44.xxx Tarih : 9.08.2011 13:47:57

fırsat bulsanız da bir aynaya baksanız kendi çirkinliklerinizi görseniz biriniz çıkar başbakanı peygamber ilan eder biriniz çıkar müslümanlığı bizim istediğimiz sıtandartlarda yaşamayanı gettoya sokalım biriniz çıkar hırsıza kol kanat gerer sifre sizde akla ne gelirse ankara metresler için mahalle kuruldu bürokratların iki evi var bir gün birine bir gün birine gidiyor ahlaksızlık budur birbirinden habersiz doğan çocuklar var  allah korusun bunlar yarın tanışıp evlenmeye bile kalkar ahlaksızlık çirkinlik budur en büyük ahlaksızlıkta devletten çırparak bunlar yapılıyor yani benim vatandaşın parasınla