22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'den seçime,Ramazan ayarı sinyali

AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca erken seçimin olmayacağını belirterek, "Belki Ramazan ayı araya girdiği için 1-2 ay öne alınabilir" dedi. 

Sheraton Oteli’nde düzenlenen AKP İl Başkanları Toplantısı öncesinde soruları yanıtlayan Koca, erken seçime ilişkin bir soruya, "Erken seçim olma şansı yok. Belki Ramazan ayı araya girdiği için 1-2 ay öne alınabilir" karşılığını verdi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da, halkın AKP’ye desteğinin artarak devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "3 Kasım’da yüzde 34,28 oy aldık, şu anda yüzde 40’tır. Bugün seçim olsa, AKP, şu andaki meclis rakamlarından daha büyük destekle tek başına iktidar olacaktır. Çünkü millet istikrardan yanadır. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var.

 Bu konuda da halkın görüşünü alacağız. Cumhurbaşkanlığına yönelik bir anket yaptırmadık ama anket firmaları ucu açık biçimde sorabilir, bununda faydası olur." Milletin "3’lü, 4’lü koalisyonlardan bıktığını" anlatan Çetinkaya, vatandaşın geçmişteki günleri unutmadığını belirterek, "Reformist bir ülke olduk. Oksijen çadırında yaşayan bir ölüyü dirilttik" dedi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2007 Cumartesi 10:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayrettin koç IP: 81.215.62.xxx Tarih : 17.02.2007 13:27:32
Bu hükümet tuzu kuruların,işadamlarının hükümetidir.Çetinkaya kardeşlerde bunlardan biridir.tabiki öyle konuşacak.Hele bir seçim olsun.alır yüzde 40.