22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'den Tülay Tuğcu'ya yanıt

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tulay Tuğcu'ya yanıt verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tulay Tuğcu'nun dünkü açıklamalarının ardından düzenlediği basın toplantısında "Yargı erkinin kararları da eleştiriye açıktır. Bu eleştiriyi tehdit olarak göstermek kabul edilemez. Bu süreçte alınan kararlar kesin olarak, bugün eleştirildiği gibi gelecekte de eleştirilecektir" dedi.

Her kararın eleştiriye açık olması, demokrasinin olmazsa olmazları arasında olduğunu ifade eden Fırat, "Yüce mahkemenin kararını savunmasını anlayışla karşılıyor, eleştirilerimizde de aynı şekilde anlayış göstermesini bekliyoruz. Ağır eleştiri hakaret suçu değildir." diye eleştirdi.

Muhalefet Partisi CHP ve Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da wlwştiren Fırat, "Muhalefet partisi liderlerinin Anayasa Mahkemesi kararlarından siyasi rant elde etmesini de ayıplıyorum." dedi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 16:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YALÇIN YALÇIN IP: 212.174.189.xxx Tarih : 1.06.2007 08:49:57
Ağzına sağlık Sayın milletvekilim. Sizler de olmasanız herkes kendisini boş meydanda zannedecek.en iyi cevabı ve demokrasi gereğini izah etmişsiniz tebrik ederim krallık padışahlıkla yönetilmiyoruz adam başbakanın hakkında neler yazıp neler çiziyor onu hesaba katan yok iki yüzlülüğün boyutu bayağı arttı.