27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'li Başkan mı dövdürdü?

AKP'li Başkan, CHP'li üyeyi dövdürdü

AKP'li Belediye Başkanı'nın CHP'li Belediye Meclis Üyesi'ni dövdürdüğü iddia edildi

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesi’nde CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Cin tanımadığı bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Cin, saldırının AKP’li Belediye Başkanı Satılmış Gebeş tarafından yaptırıldığını iddia ederek şikayette bulundu.

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesi’nde CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Cin, cumartesi günü bir kişi tarafından darp edildi. Kafatası ve burnunda kırık olduğu tespit edilen Cin, kendisinin AKP’li Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş tarafından darp ettirildiğini iddia etti. Cin yaptığı açıklamada, cumartesi günü bir tesise gittiğini Belediye Başkanı Gebeş ile Eski AKP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Doğan Şişman’ı içeride otururken gördüğünü anlattı. Bunun üzerine arkadaşlarıyla birlikte tesisin bahçesinde oturduklarını kaydeden Cin, Başkan Gebeş ve Eski AKP Çaydeğirmeni Belde Başkanı Şişman'ın tesisten ayrıldığını ifade etti. bir süre sonra tesise N.Y. adlı kişinin geldiğini ve kendisine saldırdığını belirten Cin N.Y.’nin belinden silahını çıkartarak silahın kabzası ile kendisine vurduğunu, kaçarken de havaya iki el ateş ettiğini bildirdi. Cin, “Bana saldıran şahıs birkaç saat önce Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’le bir kahvehanede oturuyordı. Bu saldırıyı Başkan Gebeş yaptırdı. Belediyenin faaliyet raporu Nisan ayında meclis üyelerine sunmuştu ama oylama yaptırmadı. Biz, CHP’li dört Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızla birlikte yazılı olarak faaliyet raporunun verilmesini istedik. Vermediler. Bizler de bunun üzerine Bilgi Edinme Kanunu'nu esas alarak hem faaliyet raporunun hem de belediyenin 2008 bütçesinin tarafımıza verilmesini istedik. Hukuki süre içinde yanıt alamadık. Yanıt vermedikleri gibi bizlerden dilekçemizi geri almamızı istedi. Bunun için baskı yapmaya başladı. Eski AKP Belde Başkanı Doğan Şişman bir gün elinde hazır bir matbuatla, bize gelerek bu dilekçemizi geri almamızı istedi. Geri almadık. Bunun üzerine böyle bir yönteme başvurdular” iddiasında bulundu.

Cin, Çaydeğirmeni Jandarma Karakolu’na giderek Başkan Gebeş ve Eski Çaydeğirmeni AKP Belde Başkanı Doğan Şişman’dan şikayetçi oldu.

-CHP İL BAŞKANI YAYLA: “DÖRT ÜYEMİZE SİNDİRME HAREKETİ VAR”-

ANKA’ya açıklamada bulunan CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ise darp edildiği haberini aldıktan sonra Cin’i dinlediklerini daha sonra da jandarmaya giderek şikayette bulunduklarını söyledi. Bu sabah aldıkları bilgiye göre fail N.Y.’nin yakalandığını bildiren Yayla, “Kati rapor bekleniyor. Silahla yaralama var. Böyle bir olay var. Meclis üyemiz. Dört üyemiz var. Dördüne de baskı ve sindirme hareketi olduğunu biliyoruz” dedi.

-BELEDİYE BAŞKANI GEBEŞ: “OLAYLA İLİŞKİM YOK”-

ANKA’ya açıklamada bulunan Belediye Başkanı Gebeş, söz konusu olaya karışmasının mümkün olmadığını belirterek, “O bizim arkadaşımız. Yıllardan beri ‘merhaba’ dediğimiz bir insan” dedi. Abdullah Cin’i darp edildiği gün tesiste gördüğünü ve alkollü olduğunu ifade eden Gebeş, “Oradaki başka birileri söyledi. Birileri geliyor oraya onlara ‘o. ç. geldiler’ demiş ‘başkanın arkadaşları’ demiş. O zaman birbirine girmişler bunlar. Benim şu ana kadar hiç kimseyle polemiğim olmadı, olmaz da. Bizim amacımız vatandaşa hizmet etmek. Ben de üzüntü içindeyim” dedi.

Yapılan meclis toplantılarında zaten faaliyet raporunun sonraki toplantıda imza karşılığında meclis üyelerine verildiğini belirten Gebeş, CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Enver Uslubaş’ın bu tür iddialar ortaya attığını kaydetti. Gebeş, “Mayıs ayı toplantısında da hesaplar görüşüldü faaliyet raporları görüşüldü. ‘Birer nüsha istiyoruz’ denildi. Zaten bir sonra toplantıda imza karşılığı vereceğimizi belirttik. Bundan başka yönlere çekmeye çalışıldı” dedi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?