22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'li Fatsa: Oyunuz evet olsun

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, referandumun milletin kendi mukadderatına el koyması anlamına geldiğini belirterek, "Bu bakımdan herkesi 'evet' oyu kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Anayasa değişiklik paketinin AK Parti'nin değişiklik paketi olduğunu belirten Milletvekili Fatsa, "Bu değişiklik paketinin altında milletvekili olarak benim de imzam var. Bu anayasa paketinin içerisine baktığımız zaman Türkiye için çok hayati önem arz eden değişiklikler var.

Muhalefet, 'Efendim Türkiye 11. Cumhurbaşkanı'nı seçti. Böyle bir değişikliğe referanduma gerek yok' gibi sözlerle işi sulandırmaya çalışıyor. Bu girişim parlamentonun tıkandığı ve görevini yapamadığı dönemden kurtularak millete müracaattır. 11. Cumhurbaşkanımız'ı seçmiş olabiliriz ama millete olan inancımızda, itimadımızda bir değişiklik yok. 11. Cumhurbaşkanı, bu ülkede seçilecek son cumhurbaşkanı değildir. İlelebet bu ülkede cumhurbaşkanı seçilecektir ama bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanını parlamentonun değil, parlamentoya da o yetkiyi veren milletin kendisinin seçmesi esas olacaktır. Bu referandum milletin kendi mukadderatına el koyması anlamıdır. Bu bakımdan herkesi 'evet' oyu kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 12:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.117.xxx Tarih : 20.10.2007 14:54:08

Bakiyorum patronunuza tam uymussunuz ve kravat takmayi galiba sevmiyorsunuz... Sizler ilk önce patronunuzun kuyruguna takilip ve taklit edeceginize adam olun adam! Ne fikrin ve hayat bilgin varki bu yüzyildan ve gelecek yüzyildan'da ben bildim kesiliyorsunuz bu Milletin basinda? Hic bir dünya, yasam, medeniyet, egitim ve gelisim üzerinde bilginiz yok ve yinede akilli oluveriyorsunuz! Palavrayla tarikatin yolunu acacaksiniz ve bunlarin aynisini zamaninda almanyada adolf hitler uygulamisti haberiniz varmi acaba bunlardanda? Rica ederim cevap verin soruma.