28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

AKP'li vekil çok hızlı çıktı

Ankara’dan İstanbul’a otomobille 2.5 saatte gittiğini söyleyen AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 90 km’lik hız limitinin artırılmasını istiyor. Aslan, "Bu limit az geliyor. Hız dışında tüm kurallara uyarım, ama yolu bulunca affetmem" diyor.

AKP Tokat Milletvekili Zeyid Aslan 90 km’lik hız limitinin artırılmasını istedi. 300 km. kadranlı araçlar üretildiğine işaret eden Aslan, "Birçok insan yavaş gittiği için ceza ödüyor. 260 kadranlı araçta, 2’nci viteste 90’a çıkıyorsunuz. Bu limit bu kadar duble yol ve otobana az geliyor" dedi. Aslan, "Dışarıdan trafik canavarı gibi görülebilirim ama değilim. Hız dışında, tüm trafik kurallarına uyarım" diye konuştu.

2.5 SAATTE İSTANBUL

Ankara’dan İstanbul’a 2.5 saatte gittiğini söyleyen Aslan, böylece İstanbul’a 4 saatte giden siyasetçilere göre, halkla 1.5 saat daha fazla buluştuğuna söyledi. Bu sözleri duyan AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz "Azraille buluşma riskin de artıyor" diye takılınca Aslan, "Siyaset bir risktir. Ayrıca da 15 yıldır riskli hiçbir kazaya karışmadım" dedi.

Hızlı araba kullanmasını İstanbul trafiğinin getirdiği alışkanlık sözleriyle anlatan Aslan, "Bu bir maharet değil, kendimi de taktir etmiyorum. Ama hızlı araba kullanmakla, riskli araba kullanmayı ayırmak lazım" dedi. Aslan, hızmerakı ve trafik konusunda şunları söyledi:

YOLU BULUNCA AFFETMEM

Hızın tek riski teknik arıza. Yol müsaitse kontrollü hız yapılabilir. Hız dışında tüm kurallara uyarım. Kırmızı ışıkta geçmem. Sollama olmayan yerde sollamam. Riske girmem; ama yolu bulunca da affetmem. Kazaların çoğu hatalı sollamadan kaynaklanıyor. Emniyet şeridini kullanmam, kullanana da yol vermem.

İSTANBUL TRAFİĞİ

Uzun süre İstanbul’da avukatlık yaptım. İstanbul trafiğinde kendinizi planlamanız çok zor. Bir dakika geç kalsanız davanız düşer. Hız biraz da İstanbul trafiğinin getirdiği etki. İstanbul’da iki aracın arasında bir araba boşluk bulamazsınız. Ankara’da trafik çok yavaş. Yavaş gidenler sol şeridi kullanmasınlar. Ayrıca ben yapı olarak da hızlı bir insanım. Öğrenciyken de sınav kağıdını en erken veren bendim.

KADIN SÜRÜCÜYLE GİTMEM

Yanımda başka birisi varsa onun tepkisine göre kullanırım aracı. Kontrol bende olursa korkmam. Eşimle sık sık tartışırız. Kızım Betül araçta olduğu zaman gözü kadranda olur. Onlar olduğu zaman yavaş kullanıyorum. Kadın sürücünün yanına oturmam. Kadınların çoğu kötü araba kullanıyor.

HAFTADA BİR LASTİK

Araba hastasıyım. Çok sık araba değiştiriyorum. 4 yılda 4 araba değiştirdim. Haftada bir de lastik değiştiriyorum. Hız nedeniyle çok ceza ödedim.

HIZ İYİ DEĞİL

Uçağa çok zorunlu kalmadıkça binmiyorum, fobim var. Televizyona yansıyan bir trafik kazasında aracın arkasında ’Rakibim THY’ yazısını görünce ürperdim. Hız iyi değil, marifet ya da maharet de değil. Kendimi de taktir etmiyorum.

Ferrari’yi denememiş

15 yıldır araba kullanan Zeyid Aslan, sadece Ferrari’ye denememiş. Bu yaz bir arkadaşından alarak denemeyi planıyor. İlk otomobili Lada’yı 28 yaşında alan Aslan’ın şimdiki otomobili Volkswagen Passat. Aslan, en zevkli ve estetik otomobilin ise BMW olduğunu söylüyor, "BMW ile insan kendini daha genç ve özgür hissediyor" diyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2006 Pazar 00:54:46
Güncelleme :2 Temmuz 2006 Pazar 13:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?