19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'li vekilden 'polis' protestosu

Ali AyağAKP'li Milletvekili Ali Ayağ, oğlunu dövdükleri iddiasıyla dört polis memuru hakkında açılan soruşturma sonuçlanana kadar toplantılara katılmayacağını söyleyerek TBMM İçişleri Komisyonu toplantısını terk etti.

Ayağ, toplantının başında, oğlu Mehmet Ayağ'ın İstanbul Şile'de arkadaşının arabasını park ettiği yerde polisle arasında geçen olayın ardından, 'vekil oğlunu karakola götüren dört polis açıkta' yönündeki haberlerle ilgili açıklama yapmak istediğini söyledi.

Işık Üniversitesi'nde öğrenci olan oğlunun milletvekili çocuğu olduğunu kaldığı yurttaki arkadaşlarının bile bilmediğini dile getiren Ayağ olayı şöyle anlattı:

''Oğlum bir arkadaşıyla birlikte Şile'de bir yerde yemek yemeğe gidiyor ve arabalarını, yolun kenarına park edilmiş arabaların arkasına park ediyor. Lokantaya geçip oturuyorlar. Oğlum bu sırada bir polisin, park eden arabaların sileceklerini kaldırdığını görüyor. Dışarıya çıkıp polisin yanına gidiyor ve 10-15 dakika sonra çıkacaklarını söyleyerek polisten izin istiyor Polis de park edemeyeceklerini söylüyor. Olay büyüyor ve gelen polislerle birlikte oğlumu linç edercesine, yere yatırarak dövüyor. Kollarına basarak onu kelepçeliyor ve zorla ekip arabasına bindiriyor. Polisler arabanın içinde de dövmeye devam edince, oğlum milletvekili çocuğu olduğunu söylüyor. "

Bu duruma gerçekten üzüldüğünü belirten Ayağ, daha çok da olayın ardından medyada 'dört polise vekil sürgünü' şeklinde çıkan haberlere üzüldüğünü söyledi.

Ayağ, "medya karşısında bir siyasetçinin korunmasız olduğu görüldü. Siyasi linçle karşılaştım. Olaya karışan dört polis hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü'nce soruşturma açılmış ama sürgün edildiği yönündeki haberler doğru değil" dedi.

"Bu ülkeye siyasetçi de polis de lazım"

Hiçbir milletvekilinin, kendisi ve ailesi için vekillik sıfatını kullanabileceğini düşünmediğini belirten Ayağ, "bu ülkeye siyasetçi de polis de lazım, her ikisinin de korunması lazım'' ifadesini kullandı.

Ayağ, olayın ardından İçişleri Komisyonu üyeliğinden istifa etmeyi düşündüğünü, ancak parti yönetimi ve Komisyon Başkanı'nın, kendisinden ''istifa etmemesini istediğini'' söyledi.

Ali Ayağ, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki soruşturması sonuçlanana kadar komisyon çalışmalarına katılmayacağını belirterek, Komisyon'u terk etti
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 18:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?