15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'li vekilin boşanma senaryosu

Geçen ağustosta eşinden boşanır boşanmaz TBMM’den bir sekreterle evlenen 4 çocuk sahibi AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, eski eşini boşanmaya razı etmek için siyaseti bile kullanmış.

Varan’ın boşandığı eşi Nuriye Varan (Durmuşoğlu), mahkemeye dilekçe vererek AKP’li milletvekilinin kendisini kandırdığını anlattı.

17 GÜN SONRA EVLENDİ

Vatan Gazetesi'nin haberine göre boşanmanın ’prosedür’gereği olduğunu savunan Nuriye Durmuşoğlu, avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede şu iddialarda bulundu: “Sabri Varan, ’2 yıllık bir risk dönemi olduğunu, hayatının tehlikede olduğunu, siyasi rakiplerinin, düşmanlarının sıkıştırması söz konusu olduğunu, ailevi ilişkiler üzerinde komplo kurulduğunu, siyasi geleceğinin müvekkilin elinde olduğunu, bu kötü durumdan ancak müvekkilin boşanmasıyla kurtulabileceğini, bu boşanmanın aile sırrı olarak kalacağını, kesinlikle bir başkasıyla evlenmeyeceğini, boşanmanın geçici olduğunu’söyleyerek müvekkilimi anlaşmalı boşanmaya ikna etmiştir. Müvekkil tehlikeli durumların olduğu açıklamasıyla ve bir-iki yıl sonra tekrar evlenme sözlü taahhüdü ile davalı tarafından anlaşmalı olarak boşanmaya ikna edilmiştir. Davalı, avukat tarafından temsil edilmeyen müvekkilin saflığından yararlanarak müvekkile protokolü imzalatmıştır. Davalı, boşanmayı gerçekleştirdikten 17 gün sonra bir kadınla evlenerek gerçek amacına ulaşmıştır.” Nuriye Durmuşoğlu, Sabri Varan’ın malvarlığına ihtiyat-i tedbir konmasını istedi. Vekilin eski eşi avukatı aracılığıyla AKP’li Varan’ın Ankara Yenimahalle ve Gümüşhane Tapu Sicil Müdürlüğü’ne yazı yazılarak adına kayıtlı bulunan taşınmazlar tedbir konmasını talep etti.

BALAYINA ÇIKMIŞTI

Varan’ın, karısından boşanır boşanmaz evlendiği TBMM’de sekreter olarak çalışan Nesrin Özcan ile, balayını yaptığı tatil köyünde çekilen fotoğrafları basında yayınlanmıştı.

hürriyet internet/vatan
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?