27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP'lilerden öğrencilere dayak!

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının açılışında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Öğrenci Konseyi üyesi iki öğrenci tarafından belediye burslarının kesildiği gerekçesiyle protesto edildi. Partililer tarafından parti bayraklarıyla dövülen öğrencileri, polis, kalabalığın içinden güçlükle çıkarabildi.

Davos Zirvesi’ndeki tepkisinin ardından bazı kesimler tarafından ‘Yeni Osmanlı’nın temsilcisi olarak gösterilen Erdoğan için “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan!” pankartı açılması da dikkat çekti. Pankartın, Kadıköy’de dijital baskı işi yapan Celil Şen ve çalışanları tarafından açıldığı öğrenildi. Şen, gazetecilerin soruları üzerine “Hayranlığımı göstermek için böyle bir pankart hazırladım. Ama neden indirildi, anlayamadım”dedi.

Erdoğan, Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattının Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Otoparkı’nda dün düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada yine medyaya çattı. Ulaşımda İstanbul’un kendine özgü çözümler üretmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Günde 600 aracın trafiğe çıktığı bir şehirde sorunların ne denli büyük olduğunu tasavvur edersiniz. Ama insaf sahibi olmayanlar, kusura bakmayın, yine söyleyeceğim. Medya, yine kaydına, köşesine düşeni kullanır. Bekâra karı boşamak kolay” dedi. CHP’nin İBB adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Sorumluluğu olmayanlar için atıp tutmak kolay. İstanbul’un adresini bilmeyenlerin söylediği şeyler ortada. ‘Biz gelince ulaşım sorununu kökten çözeceğiz’ diyorlar. Acaba bunun kökü nerede?” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE SALDIRI

Belediyenin verdiği bursların kesilmesini protesto etmek isteyen öğrenciler, AKP’lilerin saldırısına uğradı. Polis öğrencileri kalabalığın elinde

Cumhuriyet
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?